Stip in je agenda deze leuke activiteiten en evenementen in het teken van de Korte Keten aan. Gluur in een brouwketel, beleef een dag op de boerderij, maak je eigen frisco, geniet op het wijnterras... Ontdek waar en wanneer je lokaal lekkers ontdekt, proeft en beleeft. 

Lees meer »

Een lokale picknick op een rustig en groen plaatsje... ideaal voor een origineel dagje uit. Bij meer dan twintig hoeve- en streekproducenten geniet je het hele jaar door van verse en gezonde producten uit dat stukje natuur. Picknick jij mee op de hoeve, in het stadspark, tijdens je fietstocht of gewoon in je tuin? 

Lees meer »

“Alle ingrediënten voor onze dagverse ijsbereidingen zoeken we lokaal. Via l’Heritage slagen we erin mensen te verbinden. Dat vind ik even belangrijk als duurzaamheid en korte keten.”
Lees de getuigenissen van Korte Keten Kop 2019 Bart Mostaert en zijn 100% West-Vlaams collega's. 

Lees meer »

Ontdek al fietsend het lekkers dat onze provincie te bieden heeft. Een fietstocht langs hoevewinkels, een picknick tussen de fruitbomen, een streekbiertje in een authentiek café of schuif aan tafel bij een van de Lekkere Westen-chefs. Fietsinspiratieverrassende fietsroutes en lekkere tips? Gevonden!

Lees meer »

100% West-Vlaams toont met trots de vele heerlijke hoeve- en streekproducten uit de provincie en hun makers van eigen bodem. Dag na dag vind je bij die gepassioneerde vaklui eerlijk en lokaal lekkers. Dankjewel om hier voor te gaan. Zo kies je bewust voor minder voedselkilometers, minder verpakking en meer inhoud.

Lees meer »

Ik zomer korte keten

Ik zomer korte keten

Geniet van juni t.e.m. september van de Korte Keten in West-Vlaanderen. Een hele zomer lang vol leuke en vooral lekkere activiteiten. Ontdek verhalen, ontmoet producenten, leuke wandelingen en fietstochten, picknickmogelijkheden... 

Lees meer »