Week van de Korte Keten 2020

Week van de Korte Keten 2020

Geniet tussen 6 en 14 juni van de Korte Keten in West-Vlaanderen. Proef op een vaderdagontbijt, reuzepicknick, opendeurdag, streekmarkt, fietstocht... het lekkerste van de provincie en maak kennis met het verhaal en de mens achter de streek- en hoeveproducten.

Lees meer »

Een lokale picknick op een rustig en groen plaatsje... ideaal voor een origineel dagje uit. Bij meer dan twintig hoeve- en streekproducenten geniet je het hele jaar door van verse en gezonde producten uit dat stukje natuur. Picknick jij mee op de hoeve, in het stadspark, tijdens je fietstocht of gewoon in je tuin? 

Lees meer »

Zondag 12 juni = Vaderdag

Zondag 12 juni = Vaderdag

De liefde van de man gaat door de maag. Start vaderdag met een verwenontbijt: lokale producten op een bedje van sfeer en gezelligheid. Verras je papa daarna met een bezoek aan een brouwerij. Kijk in de brouwketel en ontdek hoe zo'n streekbiertje tot leven komt. 

Lees meer »

“Alle ingrediënten voor onze dagverse ijsbereidingen zoeken we lokaal. Via l’Heritage slagen we erin mensen te verbinden. Dat vind ik even belangrijk als duurzaamheid en korte keten.”
Lees de getuigenissen van Korte Keten Kop 2019 Bart Mostaert en zijn 100% West-Vlaams collega's. 

Lees meer »

Dankjewel om voor lokale producten te kiezen. Met je aankoop geef je gepassioneerde landbouwers en ambachtslui een duwtje in de rug. Zo kies je bewust voor meer inhoud en minder voedselkilometers en verpakking. Ga in juni langs bij een 100% West-Vlaams producent en krijg bij je aankoop een actiecode. Win jij een van de prijzen? 

Lees meer »

Ontdek al fietsend het lekkers dat onze provincie te bieden heeft. Een fietstocht langs hoevewinkels, een picknick tussen de fruitbomen, een streekbiertje in een authentiek café of schuif aan tafel bij een van de Lekkere Westen-chefs. Fietsinspiratieverrassende fietsroutes en lekkere tips? Gevonden!

Lees meer »