Week van de Korte Keten

Van 4 tot 12 mei organiseert 100% West-Vlaams voor de vierde keer de Week van de Korte Keten. De hele week lang kan je, in heel Vlaanderen, genieten van opendeurdagen, bedrijfsbezoeken, workshops, professionele proeverijen… bij onze trotse ambachtelijke en lokale producenten. 

Wat is de Week van de Korte Keten?

De Week van de Korte Keten is een periode in het voorjaar waarin de (West-)Vlaamse streek- en hoeveproducenten hun deuren wagenwijd openzetten tijdens tal van unieke evenementen. Zo kan je de (West-)Vlaamse producten en hun producenten op een ontspannen en verrassende manier leren kennen. Workshops in een ambachtelijke ateliers, fietstochtjes met bijzondere stopplaatsen, picknicks tussen de fruitbomen… de Week van de Korte Keten is een culinaire ontdekkingstocht in eigen streek.

Wat kan je beleven?

  • Een overzicht van alle activiteiten vind je op www.weekvandekorteketen.be 
  • Je kon in april voor je favoriete korteketenambassadeur ofwel 'Korte Keten Kop' stemmen en een van de prachtige én lekkere prijzen winnen. Bart Mostaert van l'Heritage mag zich de Korte Keten Kop 2019 noemen. Meer info
  • Ervaar tijdens de proevertjesdagen de onweerstaanbare, lekkere en authentieke smaak van 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten.  
  • Ontdek het lekkerste van eigen bodem tijdens een West-Vlaams bedrijfs- of boerderijbezoek. Grijp deze unieke kans om een blik achter de schermen te werpen.
  • Snuif de sfeer op tijdens een echte boeren- of streekmarkt.
  • Geniet tijdens een hoevepicknick op een rustig groen plaatsje van een overvolle picknickmand met heerlijke producten voortgebracht door dat stukje natuur. Wie wil kan een glimp van de boerderijactiviteiten opvangen.
  • ...

Waarom doen we het?

Lekker eten en drinken rechtstreeks aankopen bij een plaatselijke producent die liefde en tijd steekt in zijn product, dat is waar het om draait tijdens de Week van de Korte Keten. Te vaak weten consumenten niet wat ze bij hen in de buurt kunnen vinden. Met de Week van de Korte Keten willen we je bewust maken van de rijkdom van je eigen streek. De (West-)Vlaamse parels van hoeve- en streekproducten zijn namelijk stuk voor stuk producten met een verhaal en een jarenlange traditie. Producten die met veel liefde en vakmanschap op ambachtelijke wijze gemaakt op gekweekt zijn en dat bewijzen door hun sublieme smaak. Daarnaast steunt lokaal aankopen de plaatselijke economie en door de nabijheid kunnen boodschappen te voet of met de fiets worden gedaan, wat dan weer goed is voor het milieu.

Week van de Korte Keten-magazine

Als bijlage in de Krant van West-Vlaanderen of online.