Korte keten proeven & beleven

Korte keten proeven & beleven

Geniet tussen 15 en 23 mei van de korte keten in West-Vlaanderen. Proef het lokaal lekkers tijdens een streekmarkt, fietstocht, afhaalpicknick, brouwerij- of boerderijbezoek... Maak kennis met de vaklui achter de streek- en hoeveproducten.

Lees meer »

Buitengewoon picknicken

Buitengewoon picknicken

Een lokale picknick op een rustig en groen plaatsje... ideaal voor een origineel dagje uit. Bij meer dan twintig hoeve- en streekproducenten geniet je het hele jaar door van verse en gezonde producten uit dat stukje natuur. Picknick jij mee op de hoeve, in het stadspark, tijdens je fietstocht of gewoon in je tuin?

Lees meer »

Dankjewel om lokaal te kopen

Dankjewel om lokaal te kopen

Dankjewel om voor lokale producten te kiezen. Met je aankoop geef je gepassioneerde vaklui een duwtje in de rug. Zo kies je bewust voor meer inhoud en minder voedselkilometers. Ga in de derde week van mei langs bij een 100% West-Vlaams producent en krijg bij je aankoop een actiecode. Win jij een van de prijzen? 

Lees meer »

Producenten vertellen

Producenten vertellen

Wie op pad gaat langs de Korte Keten, merkt snel: hier zijn gepassioneerde ondernemers aan het werk. Deze vaklui gaan hand in hand met de natuur Ze dragen respect en tijd voor het productieproces hoog in het vaandel. Geniet van de lekkernijen die ze creëren en hun prachtige verhalen. 

Lees meer »

Lekker fietsen & wandelen

Lekker fietsen & wandelen

Kies voor een fietstocht of wandeling langs lekkere adresjes. Inspanning verdient nu eenmaal ontspanning: een lokale picknick, fris biertje, appelsapje of hoeve-ijsje? Heerlijk genieten! Probeer een van de gloednieuwe korteketenroutes in Diksmuide of Kortrijk, of ga voor een gouwe ouwe. 

Lees meer »

Marktdag = feestdag

Marktdag = feestdag

Genieten van de kleine dingen? Dat kan op de markt. Je vindt er verse seizoensproducten, krijgt er kooktips van de marktkramers en ontmoet er je dorpsgenoten. Al het lekkers van jouw gemeente op een gezellige locatie. Dat is feest.

Lees meer »