Smaakklas 2019

Fotografeer je fijnproevers
& win een dag Smaakklas 100% West-Vlaams in Roeselare

Geef je les aan een klas met enkele toekomstige chef-koks, landbouwers, chocolatiers, slagers, bakkers, voedingstransporteurs, marktkramers, bewuste consumenten... kortom echte fijnproevers? Wil je jouw klas laten kennismaken met duurzame voeding en de verschillende beroepen in de voedingssector? Dan is een Smaakklas een niet te missen beleving. 

Een Smaakklas - wat, waar, wanneer...? 

WAT

Tijdens de Smaakklas leert een echte 100% West-Vlaams ambachtsman de knepen van het vak aan je leerlingen. Gehakt kruiden om daarna je eigen worst te draaien, braden en uiteraard proeven; deeg kneden of croissants rollen; aardbeien kuisen en verwerken tot confituur of chocolade omtoveren in klassepralines... Jouw fijnproevers zullen een van deze activiteiten zelf mogen uitvoeren. 

Daarnaast komen ze in het Joblabo Voeding alles te weten over de wondere wereld van de voeding. In de Talent4Food Game ontdekken je leerlingen welke beroep hen op het lijf geschreven is. Via tablets en levensechte modules brengen ze spelenderwijs hun grootste talenten in kaart. Een heftruck besturen? De spanning van een groenteveiling ervaren? Talent4Food verruimt hun wereld, maar is vooral heel erg fun! Aanvullend ontdekken ze tijdens een educatief pakket hun zintuigen en gezonde voeding. 

WAAR

Huis van de Voeding Roeselare 

WANNEER 

Maandag 27 mei 2019.
Tijdens de 'Grensoverschrijdende week van de duurzame voeding' een organisatie van POM West-Vlaanderen binnen het Europees Interreg-project Filière AD-T ter promotie van duurzame en lokale voeding.  

KOSTPRIJS

De winnende klas mag op 27 mei 2019 gratis deelnemen aan de Smaakklas (incl. workshop met ambachtsman, middagmaal, bezoek Joblabo en educatief pakket).
NIET inbegrepen: vervoer van en naar Roeselare, dit is door de school zelf te organiseren en betalen.

HOE DEELNEMEN?

Bewijs dat jouw leerlingen echte fijnproevers zijn:

1/ Neem een culinaire foto van je klas in het 5de of 6de leerjaar
2/ Dien deze in via onderstaand fomulier vóór 02/03/2019
3/ Verzamel vanaf 04/03/2019 op facebook zo veel mogelijk likes voor je foto
4/ De stemmen van de publieksjury (50%) en professionele jury (50%) stellen een top 10 samen. De winnende klas mag op Smaakklas, de andere negen klassen ontvangen een gezonde 100% West-Vlaams mand.

Wedstrijdreglement

Je kan slechts 1 keer deelnemen, extra ingevulde wedstrijdformulieren zijn niet geldig.
Door deel te nemen gaat u akkoord dat uw gegevens worden bewaard en gebruikt door de POM West-Vlaanderen om de deelname op een goede manier te verwerken.




Door in te schrijven gaat u akkoord dat uw gegevens worden bewaard en gebruikt door de POM West-Vlaanderen om de inschrijving op een goede manier te verwerken. Door deel te nemen aan deze wedstrijd verklaart u zich akkoord dat het ingediende beeldmateriaal verspreid mag worden door de POM West-Vlaanderen. U kan op elk moment contact opnemen met info@100procentwest-vlaams.be om beeldmateriaal te laten verwijderen.