Red je gerecht met het Restorestje

De consument motiveren om duurzamer te eten, dat is het doel van de Frans-Belgische Week van de Duurzame Voeding (25 mei - 2 juni). Maar duurzaam eten, hoe doe je dat? Door de seizoenen te respecteren, de rijkdommen van de eigen streek te waarderen, ... én de hoeveelheid voedsel dat in de vuilbak belandt te beperken.  

Als chef-kok kies je bewust voor een beperkte menukaart met enkele topgerechten waarvoor je verse, seizoensgebonden, lokale producten gebruikt. Daarnaast bied je klanten een Restorestje aan. Zo kunnen ze - zonder blos op de wangen - vragen om hun overschotjes mee te nemen in een biologisch afbreekbare of herbruikbare box. Duurzaam en twee keer genieten van die heerlijke maaltijd!

Promoot jij tussen 25 mei en 2 juni het Restorestje in jouw restaurant, brasserie of B&B?

Hoe?

  • Verwen je klanten tijdens de Week van de Duurzame Voeding met een duurzaam aperitiefhapje
    Denk aan lokaal, seizoensgebonden, fairtrade, vergeten groenten, vegetarisch...
  • Vraag klanten na de maaltijd of ze hun Restorestje willen

Waarom?

  • Verminder de voedselverspilling
  • Commerciële meerwaarde
  • Versterking van je duurzaam imago
  • Promotie van de actie door de projectpartners van Filière AD-T

Deelnamevoorwaarden?

  • Aanbieden duurzaam aperitiefhapje en Restorestje
  • De Frans-Belgische Week van de Duurzame Voeding mee promoten
  • Bij afloop een evaluatieformulier invullen

Inschrijven?

Schrijf je in voor de actie en ontvang gratis Restorestje-doosjes door onderstaand fomulier in te vullen.
Deadline: 3 mei 2019

Opmerking: je bestelling is pas definitief na een persoonlijke bevestiging. Indien positief nemen we contact met je op voor de ophaalplaats en -datum.