Recepten

West-Vlaanderen is door de goden rijkelijk bedeeld. De Noordzee is befaamd om haar omvangrijke en gevarieerde visaanbod, de vruchtbare polders bekoren zowel groenten als runderen en in het zuiden van de provincie spot je zelfs wijnranken op de heuvels. Logisch dus dat de West-Vlamingen al sinds mensenheugenis houden van het goede leven. Het leidde tot een unieke biercultuureigenzinnige streekproducenten die koppig hun eigen koers varen en een resem getalenteerde chefs die dankbaar met al dat lekkers aan de slag gaan.

Kies als hobbykok zoals de Lekkere Westen-chef voor pure smaken en authentieke producten. Koken met lokale producten is ook kiezen voor bewust consumeren op het ritme van de natuur. 

Ga in je keuken aan de slag met onderstaande recepten, verrassend of traditionele, verfrissend of verwarmend, pittig of zacht... maar altijd 100% West-Vlaams.

Lente en zomer

Herfst en winter

  • Spaghetti met beurre noisette en pompoen
  • Zelfgemaakt gnocchi met spruitjes en botersausje
  • Feestelijke gratin van aardappel en aardpeer
  • Appel en peer
    • Cocktail
    • Herfstsalade
    • Kruidige appels en peren
    • Ovengebakken butternut
    • Veggie Aperopizza
    • Knolseldersoep

Vlaamse klassiekers, heerlijke smaken

  • Salade van rode biet, veldsla en appel 
  • Karnemelkstampers met prei en oude kaas
  • Homemade gehaktbrood met peer en rozemarij
  • Ovenschotel met aardappel en witte kool
  • Brandade van grietfilet met prei
  • Schnitzel met hazelnootkorstje

Gezonde spreads 

  • Ham-preisalade
  • Knolselderspread
  • Kruidige dip van venkel en wortelen met sinaasappel