Vind verkooppunten met West Vlaamse streekproducten in jouw buurt.

Streekproducten vind je in diverse verkooppunten

Overal in West Vlaanderen, in de Westhoek, De Leiestreek en het Brugse Ommeland, zijn er verkooppunten waar men 100% West-Vlaamse producten kan vinden.

Deze kwaliteitsvolle streekproducten worden aangeboden in diverse buurtwinkels, hoevewinkels en streekwinkels in jouw buurt. Zoek en vind er eentje in jouw buurt. 

Dankzij cookies verbeteren we je surfervaring. De informatie over jouw bezoek gebruiken we voor statistische doeleinden en om je inhoud op jouw maat aan te bieden. Je kunt je cookie-instellingen altijd aanpassen. Aan jou de keuze.

Info over het [privacy- en cookiebeleid] van 100% West-Vlaams

Duid aan welke cookies je wil toestaan.

Noodzakelijke cookies

Sommige cookies zijn nodig om de kernfunctionaliteit van onze website mogelijk te maken. De website zal niet goed werken zonder deze cookies en daardoor zijn ze standaard ingeschakeld en kunnen ze niet worden uitgeschakeld.

Functionele en analytische cookies

Je kan deze cookies niet weigeren als je op deze website wilt surfen. De functionele cookies verbeteren de gebruikerservaring.

Marketing- en sociale mediacookies

Met deze cookies optimaliseren we advertenties op basis van jouw surfgedrag en zorgen we voor een optimale wisselwerking met sociale media zoals YouTube, Facebook of Instagram.

Dubbelklik op een markering voor meer details...


De Oude Kaasmakerij

De Oude Kaasmakerij

De Oude Kaasmakerij herbergt een unieke brasserie, met een authentieke keuken en warme bediening. In Vlaamse velden – op een steenworp van Tyne Cot Cemetery, hét symbool van de onuitwisbare sporen die WO I in deze streek heeft getrokken – start de familie Donck – Spruytte in 1932 met kaasmaken op hun hoeve. Vanaf 2002 vormt de authentieke fabriek het kader voor het kaasmuseum met bijhorende brasserie. De kennis over het kaas maken hebben ze geleerd bij familie in Normandië. De broer van Germaine Spruytte is na de oorlog gehuwd met een dochter van een Normandische kaasboer. In de familie van zijn vrouw bestond de traditie om Pont L’Evêque te maken. De eerste kazen die men in Passendaele – op de hoeve – maakt, zijn van het type paterskaas. In de beginperiode is het enigszins improviseren geblazen. De aardappelkelder wordt schoongemaakt en er wordt een hard plafond aangebracht. Op deze manier heeft men een rijpingskelder voor de kazen. De productie blijft stijgen en de familie komt tot het besef dat de hoeve veel te klein wordt voor het produceren van kaas. Zo beslissen ze om aan de overkant van de straat een kaasmakerij te bouwen. De kaasmakerij dopen ze naar de patroonheilige van de zuivel ‘St- Jozef.’ Vanaf 2002 vormt de authenthieke fabriek het kader voor het kaasmuseum en bijhorende brasserie.

100% West-Vlaams Geschenkmanden

Contactgegevens

's Graventafelstraat 48A
8980 Zonnebeke

Telefoon: 051/77 70 05 - +32 (0)470 61 60 56
E-mail: info@deoudekaasmakerij.be
Website: http://www.https://www.deoudekaasmakerij.be

Openingsuren

Ma: 11:00 - 12:00 12:00 - 18:00
Di: 11:00 - 12:00 12:00 - 18:00
Wo: 11:00 - 12:00 12:00 - 18:00
Do: 11:00 - 12:00 12:00 - 18:00
Vr: 11:00 - 12:00 12:00 - 18:00
Za: 11:00 - 12:00 12:00 - 18:00
Zo: 11:00 - 12:00 12:00 - 18:00

Hier verkrijgbaar

St.Bernardus Tripel

St.Bernardus Tripel

St.
Lees meer »

St.Bernardus Abt 12

St.Bernardus Abt 12

St.
Lees meer »

St.Bernardus Prior 8

St.Bernardus Prior 8

St.
Lees meer »

Poppy Cheese

Poppy Cheese

Zacht witschimmelkaasje 50+ met papaverzaad.
Lees meer »