Hoeve- en Streekproducenten

100% West-Vlaams kent een ruime variatie aan hoeve- en streekproducenten.

Of het nu gaat om een wijnmakerij, bierbrouwerij, boerderij, fruitteler of hoeveslagerij. Stuk voor stuk zijn het producenten die met veel liefde en vakmanschap produceren. Het label 100% West-Vlaams zorgt ervoor dat je hun eerlijke producten herkent als authentieke en kwaliteitsproducten uit West-Vlaanderen. Zoek een producent in uw dorp of regio en proef de lekkerste producten uit uw streek.

!! OPGELET - NIET elke erkende producent aanvaardt de CADEAUBONNEN voor een geschenkmand. Via deze link, vindt u de lijst waar u deze bon wel kan inwisselen.

Dubbelklik op een markering voor meer details...


De Schipvaarthoeve

De Schipvaarthoeve

Op het proef- en demonstratiebedrijf ‘De Schipvaarthoeve’ worden er door de land- en tuinbouwafdeling van het VTI van Poperinge jaarlijks honderden proefveldjes aangelegd. Het betreft proeven in verband met aardappelen, granen, maïs, hop en grove groenten. Leerlingen worden zo in contact gebracht met de praktijk in de hedendaagse land- en tuinbouw. Naast de vele proeven wordt er ook op geïntegreerde wijze fruit geteeld. Het fruit wordt verkocht op de proefhoeve vanaf half augustus tot eind april (afhankelijk van de voorraad) iedere maandag van 15 u tot 18 u en op woensdag- en vrijdagvoormiddag van 9 u tot 12 u. De winkel ligt buiten het stadscentrum en is dus zeer vlot bereikbaar. Naast het fruit worden er tevens verse groenten aangeboden gedurende het fruitseizoen. Het aanbod en het assortiment is seizoensgebonden en gevarieerd. Op de hoeve worden in de educatieve ruimte ook klassen ontvangen die op een leerrijke manier kennis maken met het leven op de boerderij. Er is een gevarieerd aanbod van lespakketjes over fruit of bijen.

100% West-Vlaams HoeveproducentVerkoop in eigen bedrijf

Contactgegevens

Schipvaartweg 8
8970 Poperinge

Telefoon: 057 34 65 55
E-mail: patrick.vermeulen@vsop.be
Website: www.vtip.be

Extra info

  • Busparking Meer info
  • Zaal voorzien Zaal voorzien
  • Bezoek mogelijk Bezoek mogelijk

Openingsuren

Ma: 15:00 - 18:00
Wo: 09:00 - 12:00
Vr: 09:00 - 12:00

Producten van De Schipvaarthoeve

Appelen De Schipvaarthoeve

Appelen De Schipvaarthoeve

Diverse soorten: cox's, Jonagold, Golden, Elstar, Delbare.
Lees meer »

Peren De Schipvaarthoeve

Peren De Schipvaarthoeve

Conference, Durondeau.
Lees meer »

Versgeperst fruitsap

Versgeperst fruitsap

5 liter van eigen geperst appelsap.
Lees meer »

seizoensgebonden groenten De Schipvaarthoeve

seizoensgebonden groenten De Schipvaarthoeve

Ruim aanbod verschillende seizoensgroenten.
Lees meer »