Hoeve- en Streekproducenten

100% West-Vlaams kent een ruime variatie aan hoeve- en streekproducenten.

Of het nu gaat om een wijnmakerij, bierbrouwerij, boerderij, fruitteler of hoeveslagerij. Stuk voor stuk zijn het producenten die met veel liefde en vakmanschap produceren. Het label 100% West-Vlaams zorgt ervoor dat je hun eerlijke producten herkent als authentieke en kwaliteitsproducten uit West-Vlaanderen. Zoek een producent in uw dorp of regio en proef de lekkerste producten uit uw streek. 

Dubbelklik op een markering voor meer details...


De Veurn' Ambachtse

De Veurn' Ambachtse

Welkom bij De Veurn'Ambachtse. Jan van Georges, van Marcel, van Koaten, van Menten,... Jan Missiaen behoort al tot de vijfde generatie van een slagersfamilie. Overgrootvader Clement Missiaen begon zijn eerste slagerij in de gemeente Werken. In 1980 werd het vleeswarenatelier "De Veurn'Ambachtse" opgestart in Alveringem door Jan Missiaen en Rita Depuydt. Vanaf de eerste dag was het de bedoeling om ambachtelijk te werken. Zo worden er ambachtelijke procédés gebruikt in plaats van hedendaagse industriële productiemethoden. In 2000 kwamen zoon Joris en dochter Carmen in de zaak en breidde De Veurn'Ambachtse verder uit met de opening van resto 't Potje Paté. Dit is het proefhuis bij uitstek voor de talrijke gastronomische delicatessen van De Veurn'Ambachtse en uiteraard voor nog meer lekkers. Naast 't Potje Paté vindt u ook Het Patéwinkeltje, alwaar u het volledige assortiment van De Veurn'Ambachtse kan uitkiezen. 2002 Zelfstandig Ondernemer van het jaar in de regio en als Laureaat te Brussel.2004 de overname van de firma Vantrois, het producten gamma werd verder uitgebreid met culinaire kwaliteits producten als verse en bewerkte Foie Gras, mousses, rillettes en werden we de absolute specialist in bierpatés!!! In 2006 zijn we de eerste patéproducent in België die het label van erkend streekproduct mag dragen. De VLAM kende dit label toe aan DE VEURN' AMBACHTSE Ouderwetschen boerenpaté. 2008 Potjesvlees uit de Westhoek streekproduct! Op de beurs Meat en Fresh werd in 2009 ons gerechtje "Canneloni van Ouderwetschen boerenpaté vs Potjesvlees” bekroond met de Innovativity Award 2010 is het jubileum jaar voor De Veurn' Ambachtse en 't Potje Paté!2010 is eveneens het jaar dat één van onze gerechtjes uitgeroepen werd als beste "Hoeve Hoppa". Het gerechtje Sigaar van rabarberconfituur en Ouderwetschen Boerenpaté vs dooier van karnemelkpap en potjesvlees met Sint-Sixtus werd door de Jury unaniem verkozen als winnaar! In 2012 werden Carmen en Joris Missiaen geselecteerd als rolmodel voor de Westhoek omdat ze het afgelopen jaar op een inspirerende manier de pers haalden, of zonder pers toch de Westhoek op de kwalitatieve kaart zette! Eveneens in 2012 werd Joris opgenomen als lid van “De Ghesellen van de Kastelnij Veurne”. In 2014 werden Biscuiterie Jules Destrooper en De Veun' Ambachtse/ 't Potje Paté in een wedstrijd Fish and Chips uitgeroepen tot streekambassadeur voor West-Vlaanderen. In 2014 werd Joris samen met Wendy van Wanten en Anne Denolf opgenomen als Ridder bij de "Confrerie Eversam" een grote eer en erkenning! Anno 2015 Potjesvlees uit de Westhoek erkend met het BGA label en dit als eerste vleeswaren in Vlaanderen!!! In 2016 werd Joris in het casino Kursaal van Oostende opgenomen als Compagnon de la Toque Blanche door de “orde van 33 Meesterkoks van België”. De Toque Blanche is een onderdeel van de “33 Meesterkoks van België”, de oudste culinaire vereniging van het land!

100% West-Vlaams StreekproducentVerkoop in eigen bedrijf

Contactgegevens

Kaatsspelstraat 5
8690 Alveringem

Telefoon: 058 28 80 86
E-mail: info@deveurnambachtse.be
Website: www.deveurnambachtse.be

Extra info

  • Dichtbij wandelroute Dichtbij wandelroute
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Logement
  • Busparking
  • Terras

Openingsuren

Di: 10:00 - 14:30 17:30 - 21:00
Wo: 10:00 - 14:30 17:30 - 21:00
Do: 10:00 - 14:30 17:30 - 21:00
Vr: 10:00 - 14:30 17:30 - 21:00
Za: 10:00 - 14:30 17:30 - 21:00
Zo: 10:00 - 14:30 17:30 - 21:00

Producten van De Veurn' Ambachtse

Ouderwetse boerenpaté De Veurn'Ambachtse

Ouderwetse boerenpaté De Veurn'Ambachtse

pot - 2,5 kg - 4 kg bokaal - gesteriliseerd - 180 g.
Lees meer »

Potjesvlees 't Gaverhopke

Potjesvlees 't Gaverhopke

Het bier Blondje van brouwerij 't Gaverhopke wordt in het potjesvlees verwerkt.
Lees meer »

Varkensrillettes De Veurn'Ambachtse

Varkensrillettes De Veurn'Ambachtse

bokaal - 180 g, 12 st / doos 1 kg .
Lees meer »

Eendemousse met porto De Veurn'Ambachtse

Eendemousse met porto De Veurn'Ambachtse

bokaal - 180g, 12 st / doos terrine - 1,8 kg verloren verpakking.
Lees meer »

Bierpaté's De Veurn'Ambachtse

Bierpaté's De Veurn'Ambachtse

Paté waarin bier verwerkt wordt o.
Lees meer »

Flanders paté De Veurn'Ambachtse

Flanders paté De Veurn'Ambachtse

halfgrove boerenpaté, verwijst naar 'Flanders fields' in WOI - op het etiket staan 'poppie...
Lees meer »

Flanders Bolle Beef

Flanders Bolle Beef

Bolle Beef is in feite gepekeld soepvlees.
Lees meer »

Potjesvlees uit de Westhoek De Veurn'Ambachtse

Potjesvlees uit de Westhoek De Veurn'Ambachtse

Het vlees kan variëren, maar in Veurne en omstreken heeft men een duidelijke voorkeur voo...
Lees meer »

Brasvar Boerenpaté - GLUTENVRIJ

Brasvar Boerenpaté - GLUTENVRIJ

paté zoals de gekende Ouderwetschen grijze Boerenpaté, met dezelfde kleur, smaak en geur, ...
Lees meer »