Hoeve- en Streekproducenten

100% West-Vlaams kent een ruime variatie aan hoeve- en streekproducenten.

Of het nu gaat om een wijnmakerij, bierbrouwerij, boerderij, fruitteler of hoeveslagerij. Stuk voor stuk zijn het producenten die met veel liefde en vakmanschap produceren. Het label 100% West-Vlaams zorgt ervoor dat je hun eerlijke producten herkent als authentieke en kwaliteitsproducten uit West-Vlaanderen. Zoek een producent in uw dorp of regio en proef de lekkerste producten uit uw streek.

!! OPGELET - NIET elke erkende producent aanvaardt de CADEAUBONNEN voor een geschenkmand. Via deze link, vindt u de lijst waar u deze bon wel kan inwisselen.

Dubbelklik op een markering voor meer details...


Den IJsbeer

Den IJsbeer

Veerle en Chris zijn allebei geboren en getogen in een groot landbouwersgezin. Na hun studies werkten ze eerst een aantal jaren in een privé sector. Het boereleven zat hen in het bloed. Geleidelijk aan groeiden de plannen om zelfstandig te beginnen. Zo geschiede: op 1 januari 1998 namen we hier in Meulebeke een gemengd bedrijf over, met melkvee en een gesloten varkensbedrijf. De eerste jaren op de boerderij waren met vallen en opstaan: dioxinecrisis, mond- en klauwzeer epidemie, gevolg: slechte marktprijzen. Door de onstabiele marktprijzen groeide het idee om aan thuisverkoop van hoeveproducten te beginnen. Aanvankelijk begonnen we met weinig risico met de verkoop van aardappelen en eigen geteelde ajuin en groenten. Veerle zag een volgende stap wel zitten: het bereiden van hoeveijs met onze eigen dagverse omega 3 melk, zoals de ijstaarten voor alle gelegenheden: eindejaar, communie, pensioen, verjaardag of gewoon zomaar, ... De opening van de winkel vond plaats op 15 augustus 2004. In de zomer van 2005, één jaar na opening, draaide de ijsbereiding op volle toeren. Op vraag van de klanten, wandelaars en fietsers, die wat graag 'al passant' een ijsje wilden likken, werd besloten om het jaar daarop te beginnen met een zonneterras. Van in het begin was het uitgangspunt om zoveel mogelijk hoeveproducten, streekproducten en vruchtensap (van collega hoeveproducenten) te serveren met een minimum aan gegiste dranken. Nu kunnen we reeds een heel gamma eigen hoeveproducten aanbieden, waaronder onze supergezonde zuivel, aardappelen en ajuin en 'last but not least' onze overhéérlijke ijstaarten en frisco's! Bekijk het promofilmpje van ons bedrijf via de link onderaan deze pagina bij 'Extra info'.

100% West-Vlaams HoeveproducentVerkoop in eigen bedrijf100% West-Vlaams Geschenkmanden

Contactgegevens

Vuilputstraat 90
8760 Meulebeke

Telefoon: 0474418288
E-mail: denijsbeer.meulebeke@telenet.be
Website: www.denijsbeer.be

Extra info

  • Dichtbij wandelroute Dichtbij wandelroute
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Zaal voorzien Zaal voorzien

Openingsuren

Di: 09:00 - 11:30 15:00 - 20:00
Wo: 09:00 - 11:30 15:00 - 20:00
Do: 09:00 - 11:30 15:00 - 20:00
Vr: 09:00 - 11:30 15:00 - 20:00
Za: 09:00 - 18:00
Zo: 10:00 - 11:30

Producten van Den IJsbeer

Chocomousse Den IJsbeer

Chocomousse Den IJsbeer

Lekkere chocomousse gemaakt met verse hoevemelk van onze eigen dieren.
Lees meer »

Vla Den IJsbeer

Vla Den IJsbeer

Gemaakt op grootmoeders wijze met of zonder speculoosje.
Lees meer »

Rijstpap Den IJsbeer

Rijstpap Den IJsbeer

Lekkere rjistpap met verse hoevemelk van onze eigen dieren.
Lees meer »

Roomijs Den IJsbeer

Roomijs Den IJsbeer

Ambachtelijke hoeve-ijs, bereid met dagverse melk en verse room, eieren en suiker.
Lees meer »

Yoghurt Den IJsbeer

Yoghurt Den IJsbeer

Magere en volle yoghurt met en zonder fruit, plastic potje - 250 ml - 400 ml.
Lees meer »