Hoeve- en Streekproducenten

100% West-Vlaams kent een ruime variatie aan hoeve- en streekproducenten.

Of het nu gaat om een wijnmakerij, bierbrouwerij, boerderij, fruitteler of hoeveslagerij. Stuk voor stuk zijn het producenten die met veel liefde en vakmanschap produceren. Het label 100% West-Vlaams zorgt ervoor dat je hun eerlijke producten herkent als authentieke en kwaliteitsproducten uit West-Vlaanderen. Zoek een producent in uw dorp of regio en proef de lekkerste producten uit uw streek.

!! OPGELET - NIET elke erkende producent aanvaardt de CADEAUBONNEN voor een geschenkmand. Via deze link, vindt u de lijst waar u deze bon wel kan inwisselen.

Dubbelklik op een markering voor meer details...


Bakkerij Jan

Bakkerij Jan (True)

In het meest zuidelijke punt van West-Vlaanderen, aan de rand van de Schelde, lust men graag een “piro”. De oorsprong van dit worstenbroodje is niet duidelijk maar meer dan waarschijnlijk is er een link naar het zeer nabijgelegen Frans-Vlaanderen. Hier vierde men “la ducasse à pierrots”, een stevige maaltijd met worstjes die aangeboden werd in de café’s of estaminets. Een affiche uit 1905 uit Tiegem, buurgemeente van Avelgem, vermeldt een “pirotbak” bij niet minder dan 70 herbergiers. Een Avelgemse bakkersfamilie had zelfs als bijnaam “piro”.

100% West-Vlaams StreekproducentVerkoop in eigen bedrijf

Contactgegevens

Dorpsplein 28
8570 Anzegem

Telefoon: 056 68 88 87
E-mail: jan.bakkerij@telenet.be
Website: https://tibergyn-jan-arthur.business.site/

Openingsuren

Wo: 06:30 - 18:30
Do: 06:30 - 18:30
Vr: 06:30 - 18:30
Za: 06:30 - 18:30
Zo: 06:30 17:00

Producten van Bakkerij Jan

Piro

Piro

De piro is bij ons ingevoerd door de overtalrijke arbeiders die van hieruit naar textielbe...
Lees meer »