Hoeve- en Streekproducenten

100% West-Vlaams kent een ruime variatie aan hoeve- en streekproducenten.

Of het nu gaat om een wijnmakerij, bierbrouwerij, boerderij, fruitteler of hoeveslagerij. Stuk voor stuk zijn het producenten die met veel liefde en vakmanschap produceren. Het label 100% West-Vlaams zorgt ervoor dat je hun eerlijke producten herkent als authentieke en kwaliteitsproducten uit West-Vlaanderen. Zoek een producent in uw dorp of regio en proef de lekkerste producten uit uw streek.

!! OPGELET - NIET elke erkende producent aanvaardt de CADEAUBONNEN voor een geschenkmand. Via deze link, vindt u de lijst waar u deze bon wel kan inwisselen.

Dubbelklik op een markering voor meer details...


Fruitbedrijf Wim Adriaenssens

Fruitbedrijf Wim Adriaenssens

Het fruitteeltbedrijf van Wim Adriaenssens is opgestart in 1991. Het is een unicum in de streek. De ouders van de bedrijfsleider zijn afkomstig uit het Waasland (een fruitteeltgebied in Oost-Vlaanderen). Vandaar de liefde voor deze bijzondere teelt. In het najaar 1991 werden de eerste 3 ha appelbomen geplant. Het jaar daarop werd de rest aangeplant. We hebben nu 6 ha appel, 2 ha peer en een beetje kersen. Er zijn een 14-tal soorten appelen, waaronder Jonagored, Elstar, Boskoop, Golden, enz.. U kunt hier ook een 8-tal soorten peren vinden waarvan Conference en Doyenné de belangrijkste zijn. Om de tere fruitbomen met hun bloesems en vruchten te beschermen tegen de zoute zeewind is er een kunststof scherm en zijn er hagen aangeplant. Deze hagen zijn tevens schuilplaats en voedselbron voor vele nuttige dieren.

100% West-Vlaams Hoeveproducent

Contactgegevens

Dorpsstraat 2a
8420 De Haan

Telefoon: 059 23 83 99
E-mail: wim.adriaenssens@skynet.be
Website: www.fruitdehaan.be

Extra info

  • Rolstoeltoegankelijk