Hoevepicknick

Ga langs bij één van de 23 West-Vlaamse boerderijen waar je op een rustig, groen plekje kan genieten van een overvolle picknickmand. Je kan er de heerlijke producten voortgebracht door dat stukje natuur proeven. Verwacht je aan een picknickmand vol verse en gezonde producten recht van bij de boer. Wie wil kan een glimp van de boerderijactiviteiten opvangen.


Combineer de picknick met een fiets- of wandeltocht, een leuke activiteit in de regio of een bezoek aan de boerderij. Op www.west-vlinderen.be  vind je voor elke hoevepicknicklocatie een fietsroute. Door in het zoekveld 'hoevepicknick' in te vullen krijg je een overzicht van alle beschikbare routes. Dit wordt gegarandeerd een origineel dagje uit om nooit te vergeten! 

Ontdek hier alle adresjes en de inhoud van de verschillende picknickmanden. Voor jong en oud, in groep en individueel. Reserveer tijdig.

*Nieuw*

Met onze picknickbon schenk je een originele, gezellige middag op het platteland.
Bestel hier je bon.

Dubbelklik op een markering voor meer details...


Hoeve Zuid-Bellegoed

Hoeve Zuid-Bellegoed

(H) eerlijke producten rechtstreeks van de hoeve naar de consument. Kort samengevat de missie van Hoeve Zuid-Bellegoed. Al sinds generaties is de familie Fleurbaey bezig met de aanmaak en de verkoop van ' rauwmelkse ' hoeveboter en karnemelk. In 2003 beslisten Philip en Nancy om deze weg verder in te slaan door ook verse yoghurt, platte kaas en dessertjes te maken . In 2008 werd een vleugel van de authentieke vierkantshoeve omgebouwd tot een melkverwerkingseenheid met hoevewinkel . Sinds 2012 staat er ook heerlijk hoeve-ijs op het assortiment . Je kan er het hele jaar door verse producten halen en 's zomers geniet je ter plekke op het hoeveterras van vers gedraaid hoeve-ijs . Ontdek meer over de picknickmogelijkheden en andere op de website.

100% West-Vlaams HoeveproducentVerkoop in eigen bedrijf

Contactgegevens

Rijselseweg 85
8900 Ieper

Telefoon: 057 20 87 57 - 0475 27 17 82
E-mail: nancy@zuidbellegoed.be
Website: www.zuidbellegoed.be

Extra info

 • Dichtbij wandel- of fietsroute Dichtbij wandelroute
 • Kindvriendelijk
 • Busparking Meer info
 • Speeltuin Meer info

Waar kan je picknicken op de hoeve?

De picknickmand kan je afhalen om mee te nemen op verplaatsing of om te verbruiken op ons hoeveterras. Liever buiten aan de picknicktafels in de weide tussen de koeien? Graag een seintje vooraf. Bij slecht weer voorzien we uiteraard een plaatsje in het droge.

In de buurt

Nabij de Ieperse stadskern (bezoek zeker eens het In Flanders Fields museum, de Menenpoort met de Last Post, wandelen langs de vestingen, ...) Nabij provinciaal domein de Palingbeek Naast Bedford House cemetry (zeker een bezoekje waard)

Onze picknickmand

Onze picknickmand

Dagverse broodjes met ambachtelijke hoeveboter, vers hoevevlees en hoevekaas, gekookt eitje, confituur of chocopasta, aangevuld met seizoensfruit (aardbeien, pruimen, bessen, appel, ...) en een heerlijk fruityoghurtje. Per persoon is 1 drankje inbegrepen (appelsap, frisdrank, verse melk, chocomelk of karnemelk, koffie). Mits een supplementje is een glas witte wijn van Wijngoed Monteberg of een biertje (boerken/boerinneken of ons huisbiertje 'Blonde Germaine') ook mogelijk. Wij werken samen met Hoeveslagerij 't Lindebos en Wijngoed Monteberg.

 • Prijs volwassene: 15,00 € per persoon
 • Prijs kind (-12 jaar): 11,00 € per persoon

Beschikbare periode

01/05/2019 tot 15/09/2019

Op de volgende dagen kan een picknickmand aangevraagd worden:

 • Dinsdag
 • Woensdag
 • Donderdag
 • Vrijdag
 • Zaterdag
 • Zondag

Reserveren

Via mail, telefonisch of het online aanvraagformulier
Uiterste reservatiedatum: Bestel minimum 2 dagen vooraf


Opgepast: Dit is geen definitieve reservatie. De hoeve zal uw aanvraag bekijken en u zo vlug mogelijk contacteren.

Hoeve Zuid-Bellegoed
Rijselseweg 85
8900 Ieper