Genieten van een hoevepicknick

Tijdens een hoevepicknick geniet je van een rijkelijk gevulde picknickmand op een rustig plaatsje op de boerderij. Op het menu verse en gezonde producten recht van bij de boer aangevuld met streekproducten. Een 100% lokale mand! Elke picknickmand is uniek samengesteld. 

 • Combineer met een fiets- of wandeltocht. 
  Op www.west-vlinderen.be vind je heel wat hoevepicknicklocaties, fiets- en wandelroutes. Vul in het zoekveld het woord 'hoevepicknick' in. Je krijgt een overzicht van alle beschikbare routes. Of informeer bij de picknicklocatie of er een route in de buurt is. Zo maak je er een lekkere én actieve uitstap van. 
 • Reserveer een boerderijbezoek.
  Hou je het liever wat rustiger? Dan is een boerderijbezoek misschien iets voor jou. Bij heel wat hoevepicknicklocaties kan je een bezoek reserveren. (Zie bij 'Extra info: Rondleiding op de hoeve mogelijk'). Een unieke ervaring voor jong en oud. 
 • Andere leuke picknicklocaties.
  Liever picknicken aan zee, op een zelf gekozen plaatsje of in een provinciaal domein? Ook dat kan! Ontdek de aanbieders van een 100% West-Vlaams streekpicknick.

Cadeautip: waardebon voor een een hoevepicknick. Bestel hier je bon.

Dubbelklik op een markering voor meer details...


Hoeve Zuid-Bellegoed

Hoeve Zuid-Bellegoed

(H) eerlijke producten rechtstreeks van de hoeve naar de consument. Kort samengevat de missie van Hoeve Zuid-Bellegoed. Al sinds generaties is de familie Fleurbaey bezig met de aanmaak en de verkoop van ' rauwmelkse ' hoeveboter en karnemelk. In 2003 beslisten Philip en Nancy om deze weg verder in te slaan door ook verse yoghurt, platte kaas en dessertjes te maken . In 2008 werd een vleugel van de authentieke vierkantshoeve omgebouwd tot een melkverwerkingseenheid met hoevewinkel . Sinds 2012 staat er ook heerlijk hoeve-ijs op het assortiment . Je kan er het hele jaar door verse producten halen en 's zomers geniet je ter plekke op het hoeveterras van vers gedraaid hoeve-ijs . Ontdek meer over de picknickmogelijkheden en andere op de website.

100% West-Vlaams HoeveproducentVerkoop in eigen bedrijf

Contactgegevens

Rijselseweg 85
8900 Ieper

Telefoon: 057 20 87 57 - 0475 27 17 82
E-mail: nancy@zuidbellegoed.be
Website: www.zuidbellegoed.be

Extra info

 • Dichtbij wandel- of fietsroute Dichtbij wandelroute
 • Kindvriendelijk
 • Busparking Meer info
 • Speeltuin Meer info

Waar kan je picknicken op de hoeve?

De picknickmand kan je afhalen om mee te nemen op verplaatsing of om te verbruiken op ons hoeveterras. Liever buiten in de weide tussen de koeien? Graag een seintje vooraf. Bij slecht weer voorzien we uiteraard een plaatsje in het droge.

In de buurt

Nabij de Ieperse stadskern (bezoek zeker eens het In Flanders Fields museum, de Menenpoort met de Last Post, wandelen langs de vestingen, ...) Nabij provinciaal domein de Palingbeek Naast Bedford House cemetry (zeker een bezoekje waard)

Onze picknickmand

Onze picknickmand

Dagverse broodjes met ambachtelijke hoeveboter, vers hoevevlees en hoevekaas, gekookt eitje, confituur of chocopasta, aangevuld met seizoensfruit (aardbeien, pruimen, bessen, appel, ...) en een heerlijk fruityoghurtje. Per persoon is 1 drankje inbegrepen (appelsap, frisdrank, verse melk, chocomelk of karnemelk, koffie). Mits een supplementje is een glas witte wijn van Wijngoed Monteberg of een biertje (boerken/boerinneken of ons huisbiertje 'Blonde Germaine') ook mogelijk. Wij werken samen met Hoeveslagerij 't Lindebos en Wijngoed Monteberg.

 • Prijs volwassene: 15,00 € per persoon
 • Prijs kind (-12 jaar): 11,00 € per persoon

Beschikbare periode

01/05/2020 tot 13/09/2020

Op de volgende dagen kan een picknickmand aangevraagd worden:

 • Dinsdag
 • Woensdag
 • Donderdag
 • Vrijdag
 • Zaterdag
 • Zondag

Reserveren

Via mail, telefonisch of het online aanvraagformulier
Uiterste reservatiedatum: Bestel minimum 2 dagen vooraf


Opgepast: Dit is geen definitieve reservatie. De hoeve zal uw aanvraag bekijken en u zo vlug mogelijk contacteren.

Hoeve Zuid-Bellegoed
Rijselseweg 85
8900 Ieper