Hoevepicknick

Ga langs bij één van de 22 West-Vlaamse boerderijen waar je op een rustig groen plaatsje kan genieten van een overvolle picknickmand. Je kan er de heerlijke producten voortgebracht door dat stukje natuur proeven. Verwacht je aan een picknickmand vol verse en gezonde producten recht van bij de boer. Wie wil kan een glimp van de boerderijactiviteiten opvangen.


Combineer de picknick met een fiets- of wandeltocht, een leuke activiteit in de regio of een bezoek aan de boerderij. Op www.west-vlinderen.be  vind je voor elke hoevepicknicklocatie een fietsroute. Door in het zoekveld 'hoevepicknick' in te vullen krijg je een overzicht an alle beschikbare routes. Dit wordt gegarandeerd een origineel dagje uit om nooit te vergeten! 

Ontdek hier alle adresjes en de inhoud van de verschillende picknickmanden. Voor jong en oud, in groep en individueel. Reserveer tijdig.

*Nieuw*

Met onze picknickbon schenk je een originele, gezellige middag op het platteland.
Bestel hier je bon.

Dubbelklik op een markering voor meer details...


Den Ijsbeer

Den Ijsbeer

Veerle en Chris zijn allebei geboren en getogen in een groot landbouwersgezin. Na hun studies werkten ze eerst een aantal jaren in een privé sector. Het boereleven zat hen in het bloed. Geleidelijk aan groeiden de plannen om zelfstandig te beginnen. Zo geschiede: op 1 januari 1998 namen we hier in Meulebeke een gemengd bedrijf over, met melkvee en een gesloten varkensbedrijf. De eerste jaren op de boerderij waren met vallen en opstaan: dioxinecrisis, mond- en klauwzeer epidemie, gevolg: slechte marktprijzen. Door de onstabiele marktprijzen groeide het idee om aan thuisverkoop van hoeveproducten te beginnen. Aanvankelijk begonnen we met weinig risico met de verkoop van aardappelen en eigen geteelde ajuin en groenten. Veerle zag een volgende stap wel zitten: het bereiden van hoeveijs met onze eigen dagverse omega 3 melk, zoals de ijstaarten voor alle gelegenheden: eindejaar, communie, pensioen, verjaardag of gewoon zomaar, ... De opening van de winkel vond plaats op 15 augustus 2004. In de zomer van 2005, één jaar na opening, draaide de ijsbereiding op volle toeren. Op vraag van de klanten, wandelaars en fietsers, die wat graag 'al passant' een ijsje wilden likken, werd besloten om het jaar daarop te beginnen met een zonneterras. Van in het begin was het uitgangspunt om zoveel mogelijk hoeveproducten, streekproducten en vruchtensap (van collega hoeveproducenten) te serveren met een minimum aan gegiste dranken. Nu kunnen we reeds een heel gamma eigen hoeveproducten aanbieden, waaronder onze supergezonde zuivel, aardappelen en ajuin en 'last but not least' onze overhéérlijke ijstaarten en frisco's! Bekijk het promofilmpje van ons bedrijf via de link onderaan deze pagina bij 'Extra info'.

100% West-Vlaams HoeveproducentVerkoop in eigen bedrijf

Contactgegevens

Vuilputstraat 90
8760 Meulebeke

Telefoon: 0474418288
E-mail: denijsbeer.meulebeke@telenet.be
Website: www.denijsbeer.be

Extra info

 • Rondleiding op de hoeve mogelijk
 • Toegankelijkheid Dichtbij wandelroute
 • Dichtbij wandel- of fietsroute Dichtbij wandelroute
 • Speeltuin Meer info
 • Busparking Meer info
 • Zaal voorzien Zaal voorzien

Waar kan je picknicken op de hoeve?

De picknick kan je afhalen en gebruiken op de deelnemende hoeve. Zij hebben voor jullie het mooiste plekje op de hoeve gereserveerd (binnen of buiten). De kinderen kunnen ook ravotten met go-carts of op de trampoline. Den Ijsbeer heeft zijn eigen karakter en activiteiten.

In de buurt

Hoeve gelegen tussen fietsknooppunten 64 en 74. Fietsroutes in de buurt: Recreatieve fietstocht Ingelmunster, Berenroute,Preiroute Wandelroute: ' Hulstveldepad

Picknickmand

4 broodjes met beleg (boter, kaas, paté, gerookte of gekookte hesp, confituur en choco) Dessert: chocomousse, ijsje of tiramisu Fruit: verse aardbeien of appel Drankje: vers sinaasappelsap of appelsap en eigenbereid yoghurtdrink

 • Prijs volwassene: 15,00 € per persoon
 • Prijs kind (-12 jaar): 10,00 € per persoon
 • Prijs groep: 14,00 € per persoon - vanaf 15 personen

Beschikbare periode

01/05/2018 tot 30/09/2018

Op de volgende dagen kan een picknickmand aangevraagd worden:

 • Dinsdag
 • Woensdag
 • Donderdag
 • Vrijdag
 • Zaterdag
 • Zondag

Reserveren

Via mail, telefonisch of het online aanvraagformulier
Uiterste reservatiedatum: voor een last minute graag sms berichtje!


Opgepast: Dit is geen definitieve reservatie. De hoeve zal uw aanvraag bekijken en u zo vlug mogelijk contacteren.

Den Ijsbeer
Vuilputstraat 90
8760 Meulebeke