Hoevepicknick

Ga langs bij één van de 23 West-Vlaamse boerderijen waar je op een rustig, groen plekje kan genieten van een overvolle picknickmand. Je kan er de heerlijke producten voortgebracht door dat stukje natuur proeven. Verwacht je aan een picknickmand vol verse en gezonde producten recht van bij de boer. Wie wil kan een glimp van de boerderijactiviteiten opvangen.


Combineer de picknick met een fiets- of wandeltocht, een leuke activiteit in de regio of een bezoek aan de boerderij. Op www.west-vlinderen.be  vind je voor elke hoevepicknicklocatie een fietsroute. Door in het zoekveld 'hoevepicknick' in te vullen krijg je een overzicht van alle beschikbare routes. Dit wordt gegarandeerd een origineel dagje uit om nooit te vergeten! 

Ontdek hier alle adresjes en de inhoud van de verschillende picknickmanden. Voor jong en oud, in groep en individueel. Reserveer tijdig.

*Nieuw*

Met onze picknickbon schenk je een originele, gezellige middag op het platteland.
Bestel hier je bon.

Dubbelklik op een markering voor meer details...


Sterhoek

Sterhoek

In de West-Vlaamse gemeente Anzegem, de streek waar Stijn Streuvels zich liet inspireren, vindt u op de Sterhoek, met het vizier op ‘de Landergemmolen’ gericht, “Sterhoek”. Dé boerderij waar de verse koeienmelk nog dagelijks verwerkt wordt tot (h)eerlijke hoeveproducten en waar de aardappel en de courgette een ereplaats krijgen. Sinds jaar en dag werken wij ons uit de naad om mooie, gezonde en lekkere aardappelen te kweken. Wij maken er een erezaak van om onze klanten hierin tevreden te stellen en ze te laten kiezen uit verschillende variëteiten. Voor iedere klant is er een gepaste patat. Naast het telen van aardappelen en courgettes verwerken wij, dagelijks, onze overheerlijke melk tot hemels hoeve-ijs, duivelslekkere melkdesserten en supergezonde zuivel! Wij maken hiervoor gebruik van de modernste machines en de beste natuurlijke grondstoffen. Het ganse jaar door kunt u onze authentieke hoeveproducten kopen tijdens een bezoekje aan onze hoevewinkel. En als u er even lekker uit wil zijn, kunt u Bourgondisch komen genieten van al dat lekkers op ons zomerterras. We verwelkomen u graag van begin mei tot eind september tijdens het weekend en in de vakantie alle dagen van de week, behalve op dinsdag. Of heeft u liever dat wij naar u toe komen? Dan kan dit! Heeft u een opening, een personeelsfeest, een jubileum of een andere gelegenheid dan is “de Sterhoekhoeve” interessant voor u. We maken heerlijke ijstaarten, ijsbuffetten en dessertbuffetten voor thuis. Of wat denkt u van een nostalgische ijskar? Wij kunnen met onze retro-ijskar uw feest een extra impuls geven. Ideaal voor dessert, maar ook voor tussendoor. Een ijsje is een lekkernij voor jong en oud, voor nagenoeg elk deel van de dag. Bent u restauranthouder of wilt u voor uw eigen zaak een exclusief ijs of ijstaartje? Dan gaan wij heel graag met u rond de tafel zitten om een exclusief ijs te creëren en te produceren. U kunt ook uw keuze maken uit het gevarieerd en breed assortiment dat we aanbieden. Al eens gedacht aan een asperge-ijsje of tomatensorbet als tussendoortje? Krijgt u er al zin in? Ga er dan maar eens lekker voor zitten en geniet van al dat heerlijks wat “de Sterhoekhoeve” u te bieden heeft!

100% West-Vlaams HoeveproducentVerkoop in eigen bedrijf

Contactgegevens

Landergemstraat 32
8570 Anzegem

Telefoon: 056 687327 - 0479308297
E-mail: sterhoek@telenet.be
Website: www.desterhoekhoeve.weebly.com www.picknickkast.webnode.be

Extra info

 • Dichtbij wandel- of fietsroute Dichtbij wandelroute
 • Kindvriendelijk
 • Busparking
 • Speeltuin
 • Zaal voorzien Zaal voorzien

Waar kan je picknicken op de hoeve?

De picknick kan je afhalen en gebruiken op onze hoeve. Wij hebben voor jullie het mooiste plekje op de hoeve gereserveerd: buiten aan de picknicktafels of onder het afdak. Je kan ook kiezen om de picknick te gebruiken in Tiegembos, één van de mooiste plekjes van Anzegem. De picknick kan dan uit de picknickkast gehaald worden via een persoonlijke code. Meer info op picknickkast.webnode.be

In de buurt

Fietsroutes in de buurt: Het Lijsternest (19 km), De Gavers - Sterhoekhoeve (25,2 km), De Gavers - Sterhoekhoeve (35,2) Hoeve gelegen op fietsknooppunten 20 en 27.

STANDAARDPICKNICK (voor grote en kleine eters)

Grote eters: 4 Pistolets, Kaas, Streekbieren paté, Confituur, Boter, Ei, Yoghurt met fruit, Aardbeien, appel of peer, Chocomousse, Appelsap, koffie of thee, Water. Kleine eters: 2 Pistolets, Kaas, Confituur, Boter, Ei, Yoghurt met fruit, Aardbeien, appel of peer, Chocomousse, Appelsap, Water. Indien u dat wenst kan het vlees vervangen worden door extra kaas

 • Prijs volwassene: 19,00 € per persoon
 • Prijs kind (-12 jaar): 13,00 € per persoon
 • Prijs groep: 17,00 € per persoon - vanaf 15 personen

PICKNICK ROYAL

De picknick Royal wordt aangeboden voor 2 personen. 8 Pistolets Kaas Streekbieren paté Confituur Boter 2 Eieren 2 Yoghurts met fruit Aardbeien 2 Streuvelspralines Een fles Cava (75 cl) Koffie, thee of appelsap Water

 • Prijs volwassene: 60,00 € per persoon

STREUVELSPICKNICK

4 Pistolets Kaas Streekbieren paté Confituur Boter Ei Yoghurt met fruit Chocomousse Streuvelspraline Advocaat Appelsap Streuvels' bier Water Bij de streuvelspicknick staan alle erkende streekproducten van Anzegem centraal, de ideale gelegenheid om de streek op een culinaire manier te ontdekken. Onder de streekproducten behoren: Advocaat - zuivel- en ijshoeve Sterhoek Appelsap - fruitkwekerij Dôlage Streekbieren paté - Hoeveslagerij Karel en Ilse Cornette Streuvelspraline - Chocolatier Montserrat Streuvels' bier - Brouwerij Verhaeghe Indien u dat wenst kan het vlees vervangen worden door extra kaas. Voor het Streuvels' bier en/of de advocaat kan een alternatief voorzien worden.

 • Prijs volwassene: 25,00 € per persoon
 • Prijs groep: 23,00 € per persoon - vanaf 15 personen

PICKNICK AMOUREUSE

De picknick Amoureuze wordt aangeboden voor 2 personen. 8 Pistolets Schelletjes kaas Streekbieren paté Confituur Boter 2 Eieren 2 Yoghurts met fruit Aardbeien 2 Streuvelspralines Een fles rode of witte wijn (75 cl) Water

  Beschikbare periode

  01/05/2019 tot 30/09/2019

  Op de volgende dagen kan een picknickmand aangevraagd worden:

  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag
  • Zaterdag
  • Zondag

  Reserveren

  Via mail, telefonisch of het online aanvraagformulier
  Uiterste reservatiedatum: Bestel altijd ten laatste tegen de avond voordien (vóór 17 uur!)


  Opgepast: Dit is geen definitieve reservatie. De hoeve zal uw aanvraag bekijken en u zo vlug mogelijk contacteren.

  Sterhoek
  Landergemstraat 32
  8570 Anzegem