Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West vlaanderen. We bundelen voor u alle leuke nieuwtjes en geven je inspiratie voor een dagje uit in West Vlaanderen naar een boerderij of een boerenmarkt. Tips voor originele cadeaus en producten die je kan kopen in diverse hoevewinkels en buurtwinkels, ... en zoveel meer interessante weetjes

 

21
feb, 19

West-Vlaamse honing en boerenpaté erkend als traditioneel Vlaams streekproduct

West-Vlaamse honing en boerenpaté erkend als traditioneel Vlaams streekproduct

Vijf producenten dienden een dossier in bij VLAM voor hun traditioneel Vlaams streekproduct en kregen een erkenning. Waaronder twee 100% West-Vlaams topproducten: Vlaamse streekhoning van imker Danny en boerenpaté uit de Westhoek van De Beauvoorder.

Vlaamse streekhoning

Aangeboden door BIJ De Honingmaker uit Gistel 

Daniël De Rycker heeft met “Bij De Honingmaker” een project voor zijn pensioen, na een degelijke opleiding heeft hij nu een 19-tal productie bijenvolken. De bijenkasten worden vanaf de lente uitgezet. De bijen zorgen dan onder andere voor een zachte, vrij donkere lentehoning van bloeiende bomen uit de Houtlandse bossen, Praatbos en Koekelaere bos. Later volgt de zomerhoning van bijvoorbeeld zomerlinde en liguster uit de Snaaskerkse polders. Duinenhoning oogst Daniël in het provinciaal domein van Raversijde met bijvoorbeeld bloeiende duindoorn, egelantier, enz. 

Boerenpaté uit de Westhoek

Aangeboden door De Beauvoorder uit Veurne 

De Beauvoorder of paté van te Boere is een typische paté uit de Westhoek: grof en toch smeuïg, rijkelijk gekruid en met een duidelijke leversmaak. Het productieproces is gemoderniseerd maar volgt de traditionele werkwijze met lokaal varkensvlees.

 

BRON: www.streekproduct.be


« Naar overzicht