Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West vlaanderen. We bundelen voor u alle leuke nieuwtjes en geven je inspiratie voor een dagje uit in West Vlaanderen naar een boerderij of een boerenmarkt. Tips voor originele cadeaus en producten die je kan kopen in diverse hoevewinkels en buurtwinkels, ... en zoveel meer interessante weetjes

 

05
apr, 19

Vijf 100% West-Vlaams laureaten dingen naar ambassadeurschap ‘Korte Keten Kop'

West-Vlaanderen gaat op zoek naar een ambassadeur van de korte keten ofwel ‘Korte Keten Kop’.

Vijf 100% West-Vlaams laureaten dingen naar ambassadeurschap ‘Korte Keten Kop'

De zoektocht kadert in de 'Week van de Korte Keten' die dit jaar plaatsvindt van zaterdag 4 tot en met zondag 12 mei. Vijf laureaten dingen mee naar deze eretitel. Het ruime publiek kan tussen vrijdag 5 en woensdag 24 april stemmen op zijn of haar West-Vlaamse favoriet via www.korteketenkop.be. Op die website stellen de kandidaten zich ook voor. Wie stemt maakt kans op tal van leuke prijzen en attenties uit onze West-Vlaamse prijzenpot. De winnaar, de eerste ‘Korte Keten Kop’, wordt bekendgemaakt op vrijdag 26 april.

De ‘Korte Keten Kop’ is een samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen, Inagro, POM West-Vlaanderen en Westtoer.

De genomineerden

De vijf West-Vlamingen die strijden om het ambassadeurschap van de West-Vlaamse korte keten zijn:
Bart Syryn van De Heerlijkheid (Diksmuide/Vladslo)
Renaat Devreese van ’t Reigershof (De Haan/Klemskerke)
Evelyn en Celine Vanspeybrouck van Hoeveslagerij Mandeldaele (Oostrozebeke)
Gudrun Vandoorne van Brouwerij ’t Gaverhopke (Waregem/Nieuwenhove)
Bart Mostaert van l’Héritage (Poperinge)

De laureaten werden gekozen door een jury uit 31 inzendingen.

De 'Korte Keten Kop'

Met deze actie wil de Provincie West-Vlaanderen de korte keten een gezicht geven. Korte keten biedt immers heel wat voordelen, zowel voor consument als producent. Rechtstreeks kopen bij de producent verkleint de voedselkilometers, levert vers, betaalbaar en kwaliteitsvol voedsel en steunt de lokale economie.

Week van de Korte Keten

De Week van de Korte Keten is in West-Vlaanderen al aan de vierde editie toe. Deze Vlaamse campagne is een organisatie van de Vlaamse Provincies, samen met de VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing), de Vlaamse Overheid en Steunpunt Korte Keten. In heel West-Vlaanderen vinden tal van activiteiten plaats, zoals mosterd proeven bij Mostaard Wostyn in Torhout, hoevepicknicks op de hertenboerderij Hertenfinesse in Oostende of rondleidingen met een gratis gids in het Poperingse Hopmuseum.

Alles is gebundeld op www.weekvandekorteketen.be.

« Naar overzicht