Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West-Vlaanderen. Ontdek als eerste de nieuwe erkenningen, doe inspiratie op voor een dagje uit, neem deel aan wedstrijden, vind cadeautips... Dat en meer op deze pagina.

 

19
jun, 20

Provincie West-Vlaanderen organiseert 'Zomer van de Korte Keten'

Proef en geniet van al het lekkers in West-Vlaanderen deze zomer.

Provincie West-Vlaanderen organiseert 'Zomer van de Korte Keten'

Provincie West-Vlaanderen organiseert samen met haar agentschappen Inagro, POM West-Vlaanderen en Westtoer de ‘Zomer van de Korte Keten’. Van juni tot en met september kunnen West-Vlamingen genieten van tientallen activiteiten en belevingsevenementen zoals streekpicknicks, bier- en fietsplezier, hoeveterrassen, ijssalons, boerderij- en brouwerijbezoeken, enz. De aftrap van deze campagne wordt vandaag gegeven op de IJsboerderij 't Moereveld in Torhout.

 • Een zomer lang activiteiten 
  Met de ‘Zomer van de Korte keten’ wil de Provincie West-Vlaanderen met haar partners de korteketenproducenten een hele zomer lang in de kijker zetten en tegelijkertijd de West-Vlaming een actief belevingsaanbod aanbieden in eigen provincie.
  Bij de West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten valt er tijdens de zomer heel wat te beleven. De nieuwe website www.ikzomerkorteketen.be bundelt alle korteketenactiviteiten in West-Vlaanderen.
 • Klantenactie
  In West-Vlaanderen zet de zomercampagne met een laagdrempelige klantenactie in die loopt tot 30 juni. Klanten van hoeve- en streekproducenten krijgen een actiecode. Begin juli worden de winnaars van 40 winnende actiecodes gecontacteerd. De winnaars krijgen een cadeaubon voor lokaal lekkers.
 • Korte keten in de kijker
  Met dit initiatief wil de Provincie West-Vlaanderen met haar partners de korte keten nog meer belichten. Ze speelt daarmee in op de stijgende interesse van consumenten die steeds meer lokaal gaan winkelen sinds de coronacrisis. Daarom werd ook het platform www.ikkooplokaal.be opgestart. 

Wat is korte keten?

 • voeding legt een zo kort mogelijke weg af van producent tot consument,
 • geen of zo weinig mogelijk tussenschakels om tot bij jou als consument te komen.

Voordelen?

 • als consument weet je perfect waar je voedsel vandaan komt,
 • de producent verdient een eerlijke prijs voor zijn mooie werk.

Laat de zomer maar komen met ‘Ik zomer West-Vlaams’
De ‘Zomer van de korte Keten’ maakt onderdeel uit van de ruimere campagne ‘Ik zomer West-Vlaams’. Via eigen initiatieven in samenwerking met Inagro, Westtoer en POM West-Vlaanderen en steun aan lokale besturen zet de Provincie in op een belevingsvolle zomer dicht bij huis.

www.ikzomerkorteketen.be

www.ikkooplokaal.be

#lekkerlokaal #ikzomerkorteketen #ikzomerwestvlaams

« Naar overzicht