Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West-Vlaanderen. Ontdek als eerste de nieuwe erkenningen, doe inspiratie op voor een dagje uit, neem deel aan wedstrijden, vind cadeautips... Dat en meer op deze pagina.

 

26
apr, 19

Provincie West-Vlaanderen organiseert vierde editie van ‘Week van de Korte Keten’

Provincie West-Vlaanderen organiseert  vierde editie van ‘Week van de Korte Keten’

De Provincie West-Vlaanderen organiseert samen met 100% West-Vlaams, POM West-Vlaanderen, Inagro en Westtoer de vierde editie van de ‘Week van de Korte Keten. Die vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 12 mei. Sinds vorig jaar is de West-Vlaamse actieweek uitgebreid naar een Vlaamse campagne waarbij de Vlaamse provincies, samen met de VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing), de Vlaamse Overheid en Steunpunt Korte Keten de korte keten in de kijker zetten.

Korte Keten in de kijker
Met de campagne willen de initiatiefnemers de talrijke voordelen van de korte keten, zowel voor de producent als de consument, onder de aandacht brengen. Rechtstreeks kopen bij de producent verkleint de voedselkilometers, levert vers, betaalbaar en kwaliteitsvol voedsel en steunt de lokale economie. Daarnaast willen de organisatoren de consumenten laten kennismaken met de diversiteit aan korteketenverkooppunten en op die manier de afstand tussen product en consument letterlijk en figuurlijk verkleinen.

Activiteiten
In heel West-Vlaanderen vinden een honderdtal activiteiten en acties plaats bij lokale verkooppunten van 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten. Zo kunnen deelnemers mosterd proeven bij Mostaard Wostyn in Torhout, picknicken op de hertenboerderij Hertenfinesse in Oostende of zich laten rondleiden met een gratis gids in het Poperingse Hopmuseum. Deze en veel meer activiteiten zijn gebundeld op www.weekvandekorteketen.be

« Naar overzicht