Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West vlaanderen. We bundelen voor u alle leuke nieuwtjes en geven je inspiratie voor een dagje uit in West Vlaanderen naar een boerderij of een boerenmarkt. Tips voor originele cadeaus en producten die je kan kopen in diverse hoevewinkels en buurtwinkels, ... en zoveel meer interessante weetjes

 

07
mei, 18

Minder verpakking, meer inhoud

Minder verpakking, meer inhoud

Producten die het label 100% West-Vlaams dragen, zijn 100% zeker een echt en eerlijk West-Vlaams hoeve- of streekproduct. Het label is een garantie voor kwaliteit: met zorg geproduceerd met lokale grondstoffen en buitengewoon lekker. Bovendien zijn korteketenaankopen ook beter voor het milieu doordat de afstand tussen productie, winkel en consument minimaal is. 

Om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, krijg je bij je 100% West-Vlaams aankoop voortaan bij heel wat producenten een papieren draagtasje. De stijlvolle tasjes uit gerecycleerd FSC-papier zijn een  duurzamer alternatief voor het klassieke plastic zakje. FSC-papier is afkomstig uit bossen die op een verantwoorde manier worden beheerd. 100% West-Vlaams koos bewust voor de gerecycleerde variant van dit papier. 

Samen gaan we voor minder verpakking, maar meer inhoud.

« Naar overzicht