Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West vlaanderen. We bundelen voor u alle leuke nieuwtjes en geven je inspiratie voor een dagje uit in West Vlaanderen naar een boerderij of een boerenmarkt. Tips voor originele cadeaus en producten die je kan kopen in diverse hoevewinkels en buurtwinkels, ... en zoveel meer interessante weetjes

 

01
okt, 19

International Coffee Day

Waarom is koffie een streekproduct?

International Coffee Day

In West-Vlaanderen vind je geen koffieplantages, toch is koffie erkend als streekproduct. Een tas koffie uit West-Vlaanderen smaakt namelijk helemaal anders dan een kopje uit Limburg. Het geheim schuilt in de brandwijze van de koffiebonen.

De sleutel tot het succes van onze West-Vlaamse branders is tijd. Onze koffiebranders nemen de tijd voor een uiterst strenge selectie van de koffiebonen. Die branden ze vervolgens artisanaal en langzaam volgens de eigen streektraditie. Neem ook de tijd om te genieten van een heerlijke koffie met het label 100% West-Vlaams. Dat staat voor de vakman achter het streekproduct en garandeert authenticiteit, lokaal vakmanschap en passie.

Proef de typische West-Vlaamse koffie bij een van deze erkende 100% West-Vlaams streekproducenten:

 • Aroma-koffie (Oostende)
  One brand one blend. Aroma-koffie, één merk één smaak. Bij Aroma-koffie geen keuzestress, alles is 100% Arabica.
 • Koffie Kàn (Wenduine)
  “Van Koffie Kàn je genieten, jawel! “ Koffie Kàn brandt alle koffie volgens de filosofie van SlowFood boordevol aroma en smaak.
 • Koffiebranderij Dumolyn (Knokke)
  Tradition in Quality. Koffiebranderij Dumolyn staat voor drie generaties heerlijke koffie met passie.
 • Koffie Torenhof (Ichtegem)
  Een zachte koffie, al vijf generaties het resultaat van een ambachtelijke koffiebranding en een perfecte mélange kwaliteitsbonen.
 • Pat's Coffee (Oedelem)
  “Onze sterkte: ambachtelijk branden in kleine badges, een persoonlijke aanpak en advies op maat van elke koffieliefhebber.”
 • Het Ambachtelijk Koffiehuis (Roeselare)
  “Life is too short for bad coffee.” Traditioneel branden zorgt voor kwaliteit, smaak en zachtheid in onze koffies.
 • Koffie 't Molentje (Langemark)
  “Koffie zoals vroeger, omdat kwaliTIJD belangrijk is.” De combinatie van verse branding en een zachte smaak is niet te evenaren.
 • Grootmoeders Koffie (Gullegem)
  Na vier generaties branden Patrick en zoon Nicolas nog steeds ambachtelijke kwaliteitskoffie aan de oevers van de Leie.

 

Bron: www.streekproduct.be en West-Vlaanderen Werkt 'Straffe koffie...'

« Naar overzicht