Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West-Vlaanderen. Ontdek als eerste de nieuwe erkenningen, doe inspiratie op voor een dagje uit, neem deel aan wedstrijden, vind cadeautips... Dat en meer op deze pagina.

 

15
mrt, 17

Inspirerende lentedag voor vijfdejaars Ter Groene Poorte

Inspirerende lentedag voor vijfdejaars Ter Groene Poorte

Zestig leerlingen uit het vijfde jaar Hotelschool van Ter Groene Poorte hebben op 15 maart vier producenten van 100% West-Vlaams bezocht. De toekomstige chefs en maîtres degusteerden onze lekkere producten en leerden het verhaal erachter kennen.

De rode draad van de inspiratietrip was Kazen en bieren van bij ons. Vorig jaar werkten Ter Groene Poorte en 100% West-Vlaams al samen rond dat thema. Op het programma stonden dit jaar zuivelboerderij Baliehof, geitenboerderij ’t Reigershof en de brouwerijen Rodenbach en De Halve Maan.

Bij brouwerij Rodenbach viel vooral de Rodenbach Grand Cru in de smaak, ook bij Victor: “De Rodenbach Rosso staat voor mij te ver van het gekende Roeselaarse bier. De Grand Cru sluit dichter aan bij de gewone Rodenbach en door de zure toets weet hij zich positief te onderscheiden.”
Luna, de fotografe van dienst, is geen bierdrinker, maar weet de vele kaassoorten wel te waarderen. Het contact met de geiten van ’t Reigershof zal haar het meeste bijblijven. Dat geldt ook voor haar klasgenote Nienke die een verloren gelopen lammetje naar de stal mocht dragen: “Het geitje in mijn armen naar de mama terugbrengen: topmoment.”

De mooie lentedag was helemaal compleet toen ze de geboorte van een lammetje mochten meemaken. Met een hoofd vol frisse ideeën en een mond vol nieuwe West-Vlaamse smaken keerden de leerlingen terug naar Ter Groene Poorte. 

Meer foto's vind je op de Facebookpagina van 100% West-Vlaams.

« Naar overzicht