Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West vlaanderen. Ontdek als eerste de nieuwe erkenningen, doe inspiratie op voor een dagje uit, neem deel aan wedstrijden, vind cadeautips... Dat en meer op deze pagina.

 

11
dec, 18

Homemade gehaktbrood

met peer en rozemarijn

Homemade gehaktbrood

INGREDIËNTEN (voor 3 à 4 personen)

  • 800 g varkensgehakt
  • 1 peer, geschild en in kleine stukjes
  • 1 appel, geschild en in kleine stukjes
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 2 el rozemarijn, fijngehakt
  • 1 el mosterd
  • 2 eieren
  • 80 g broodkruim
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zeezout en zwarte peper
  • Beetje boter

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°.
Meng het gehakt met peer, appel, look, rozemarijn, mosterd, eieren, broodkruim en paprikapoeder tot een mooi geheel.
Kruid met peper en zout en vorm tot een stevig ovaal gehaktbrood.
Kleur het gehaktbrood even aan in een gietijzeren ovenvaste pot in wat boter.
Zet de pot met deksel in de oven en bak het gehaktbrood verder gaar (ong. 40 min.).
Draai tussendoor eens om en bedruip met het bakvocht.
 

SERVEERTIP

Lekker met verse aardappelpuree en wat geroosterde herfstgroenten.
 
 
Ontdek meer recepten op Lekkers van de hoeve

« Naar overzicht