Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West vlaanderen. We bundelen voor u alle leuke nieuwtjes en geven je inspiratie voor een dagje uit in West Vlaanderen naar een boerderij of een boerenmarkt. Tips voor originele cadeaus en producten die je kan kopen in diverse hoevewinkels en buurtwinkels, ... en zoveel meer interessante weetjes

 

11
dec, 18

Homemade gehaktbrood

met peer en rozemarijn

Homemade gehaktbrood

INGREDIËNTEN (voor 3 à 4 personen)

  • 800 g varkensgehakt
  • 1 peer, geschild en in kleine stukjes
  • 1 appel, geschild en in kleine stukjes
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 2 el rozemarijn, fijngehakt
  • 1 el mosterd
  • 2 eieren
  • 80 g broodkruim
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zeezout en zwarte peper
  • Beetje boter

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°.
Meng het gehakt met peer, appel, look, rozemarijn, mosterd, eieren, broodkruim en paprikapoeder tot een mooi geheel.
Kruid met peper en zout en vorm tot een stevig ovaal gehaktbrood.
Kleur het gehaktbrood even aan in een gietijzeren ovenvaste pot in wat boter.
Zet de pot met deksel in de oven en bak het gehaktbrood verder gaar (ong. 40 min.).
Draai tussendoor eens om en bedruip met het bakvocht.
 

SERVEERTIP

Lekker met verse aardappelpuree en wat geroosterde herfstgroenten.
 
 
Ontdek meer recepten op Lekkers van de hoeve

« Naar overzicht