100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West-Vlaanderen. Ontdek als eerste de nieuwe erkenningen, doe inspiratie op voor een dagje uit, neem deel aan wedstrijden, vind cadeautips... Dat en meer op deze pagina.
11
dec, 18
Homemade gehaktbrood
met peer en rozemarijn
INGREDIËNTEN (voor 3 à 4 personen)
- 800 g varkensgehakt
- 1 peer, geschild en in kleine stukjes
- 1 appel, geschild en in kleine stukjes
- 1 teentje look, fijngehakt
- 2 el rozemarijn, fijngehakt
- 1 el mosterd
- 2 eieren
- 80 g broodkruim
- 1 tl paprikapoeder
- Zeezout en zwarte peper
- Beetje boter
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°.
Meng het gehakt met peer, appel, look, rozemarijn, mosterd, eieren, broodkruim en paprikapoeder tot een mooi geheel.
Kruid met peper en zout en vorm tot een stevig ovaal gehaktbrood.
Kleur het gehaktbrood even aan in een gietijzeren ovenvaste pot in wat boter.
Zet de pot met deksel in de oven en bak het gehaktbrood verder gaar (ong. 40 min.).
Draai tussendoor eens om en bedruip met het bakvocht.
SERVEERTIP
Lekker met verse aardappelpuree en wat geroosterde herfstgroenten.
« Naar overzicht
Dankzij cookies verbeteren we je surfervaring. De informatie over jouw bezoek gebruiken we voor statistische doeleinden en om je inhoud op jouw maat aan te bieden. Je kunt je cookie-instellingen altijd aanpassen. Aan jou de keuze.
Info over het [privacy- en cookiebeleid] van 100% West-Vlaams