Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West-Vlaanderen. Ontdek als eerste de nieuwe erkenningen, doe inspiratie op voor een dagje uit, neem deel aan wedstrijden, vind cadeautips... Dat en meer op deze pagina.

 

28
jan, 20

Hoeve- en streekproducenten klinken op 2020

De 100% West-Vlaams hoeve- en streekproducten zetten 2020 goed in met 4 boeiende workshops rond proeven en foodpairing: 

 • KAAS
  Luc Callebaut & Nathalie Vanhaver - Meester-Kaasrijpers
   met internationale faam namen de producenten mee op ontdekkingstocht. Ze proefden en genoten onder deskundige begeleiding van West-Vlaamse topkazen. Wie nog geen kaasfan was, is het zeker na deze workshop.
 • BIER
  Bier proeven met Kristel Logie, een vrouw met passie
  Een lekker 100% West-Vlaams biertje, gepaird met een passend hapje, dat is genieten. Tijdens de workshop leerden de aanwezigen bier proeven en herkennen, welk gerecht je met welk bier kan serveren... 
 • WIJN
  Dries Corneillie - sommelier bij De Jonkman
   is jong, gedreven en houdt ervan om zijn brede en objectieve kijk op de wijnwereld te delen. De West-Vlaamse wijnen die tijdens deze workshop aan bod kwamen, vertellen allemaal een verhaal en zijn gemaakt met een overdosis aan liefde, kennis en passie.
 • JOBLABO VOEDING
  Delphine Vandecaveye
   verbindt met het Joblabo Voeding industrie en onderwijs. Al gamend krijgen bezoekers een blik op de veelzijdigheid en omvang van de sector. De 100% West-Vlaams producenten speelden, keken en ontdekten hoe de vork aan de steel zit. 

De 100% West-Vlaams hoeve- en streekproducenten sloten de avond af met een gezellige babbel, West-Vlaamse bubbels en lokaal lekkers. 

Foto's van de nieuwjaarsreceptie vind je op de facebookpagina van 100% West-Vlaams:

« Naar overzicht