Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West vlaanderen. Ontdek als eerste de nieuwe erkenningen, doe inspiratie op voor een dagje uit, neem deel aan wedstrijden, vind cadeautips... Dat en meer op deze pagina.

 

28
jan, 20

Hoeve- en streekproducenten klinken op 2020

De 100% West-Vlaams hoeve- en streekproducten zetten 2020 goed in met 4 boeiende workshops rond proeven en foodpairing: 

 • KAAS
  Luc Callebaut & Nathalie Vanhaver - Meester-Kaasrijpers
   met internationale faam namen de producenten mee op ontdekkingstocht. Ze proefden en genoten onder deskundige begeleiding van West-Vlaamse topkazen. Wie nog geen kaasfan was, is het zeker na deze workshop.
 • BIER
  Bier proeven met Kristel Logie, een vrouw met passie
  Een lekker 100% West-Vlaams biertje, gepaird met een passend hapje, dat is genieten. Tijdens de workshop leerden de aanwezigen bier proeven en herkennen, welk gerecht je met welk bier kan serveren... 
 • WIJN
  Dries Corneillie - sommelier bij De Jonkman
   is jong, gedreven en houdt ervan om zijn brede en objectieve kijk op de wijnwereld te delen. De West-Vlaamse wijnen die tijdens deze workshop aan bod kwamen, vertellen allemaal een verhaal en zijn gemaakt met een overdosis aan liefde, kennis en passie.
 • JOBLABO VOEDING
  Delphine Vandecaveye
   verbindt met het Joblabo Voeding industrie en onderwijs. Al gamend krijgen bezoekers een blik op de veelzijdigheid en omvang van de sector. De 100% West-Vlaams producenten speelden, keken en ontdekten hoe de vork aan de steel zit. 

De 100% West-Vlaams hoeve- en streekproducenten sloten de avond af met een gezellige babbel, West-Vlaamse bubbels en lokaal lekkers. 

Foto's van de nieuwjaarsreceptie vind je op de facebookpagina van 100% West-Vlaams:

« Naar overzicht