Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West vlaanderen. We bundelen voor u alle leuke nieuwtjes en geven je inspiratie voor een dagje uit in West Vlaanderen naar een boerderij of een boerenmarkt. Tips voor originele cadeaus en producten die je kan kopen in diverse hoevewinkels en buurtwinkels, ... en zoveel meer interessante weetjes

 

23
nov, 17

Gouden medailles voor West-Vlaamse kazen

Gouden medailles voor West-Vlaamse kazen

Kaasboerderijen De Moerenaar en 't Groendal slepen de eerste prijzen in de wacht op de World Cheese Awards in Londen. Aan het prestigieus kaasconcours namen dit jaar 3000 kazen van over de hele wereld deel. Een zeer mooie waardering voor de ambachtelijke West-Vlaamse kazen.

Kaasboerderij De Moerenaar uit Veurne kaapt goud weg met hun halfharde en harde De Smokkelaar. Voor hun geitenbrie Moerenwind krijgen ze een bronzen plak. 

Kaasboerderij 't Groendal uit Rumbeke gaat aan de haal met de eerste prijs voor hun Old Groendal en 't Groendal Geit. Roeselare Oud ontvangt een zilveren medaille en drie bronzen medailles gaan naar Groenentaler, Pater Lievens Light en Demi-Chèvre Maigre. 

Proficiat!

« Naar overzicht