Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West vlaanderen. Ontdek als eerste de nieuwe erkenningen, doe inspiratie op voor een dagje uit, neem deel aan wedstrijden, vind cadeautips... Dat en meer op deze pagina.

 

25
apr, 17

Binnenkort barst bakstrijd los

Binnenkort barst bakstrijd los

Je lokale ambachtelijke bakkerij vormt vanaf 15 mei 2017 de arena voor de bakstrijd. Zes nieuwe producten van drie bakkerijscholen zuller er strijden om de titel van Streekproduct Bakkerij 2018.  

DE BAKSTRIJDERS

Werken met kwaliteitsvolle ingrediënten is cruciaal om een lekker eindproduct aan de klant te presenteren. Daarom kozen MSKA RoeselareSyntra West en Ter Groene Poorte voor lokale producten die met veel liefde en vakmanschap worden gemaakt door 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten. 100% West-Vlaams is trots op deze samenwerking met de West-Vlaamse Brood en Banketbakkers. Beide partijen geloven in authentieke en smaakvolle ambachtelijke producten van eigen bodem.

DE BAKSTRIJD

Elke school ontwikkelde twee nieuwe bakkerijproducten uit de categorie viennoiserie, brood of banket/patisserie. Twee creaties zullen telkens vier maanden in de deelnemende bakkerijen strijden om de hoogste score van de klanten. Per periode wordt het best scorende product extra in de kijker gezet. De eerste campagne start halverwege mei. Op het einde van het jaar mag het product dat het meest in de smaak valt bij de klanten zich het nieuwe Streekproduct Bakkerij 2018 noemen. De school van het winnende recept wordt uitgeroepen als Winnaar van de Bakstrijd.

Proef de zes nieuwe West-Vlaamse producten binnenkort bij je bakker en beslis mee wie de bakstrijd wint!

Strijdvaardige bakkers kunnen zich nog steeds inschrijven

« Naar overzicht