Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West vlaanderen. We bundelen voor u alle leuke nieuwtjes en geven je inspiratie voor een dagje uit in West Vlaanderen naar een boerderij of een boerenmarkt. Tips voor originele cadeaus en producten die je kan kopen in diverse hoevewinkels en buurtwinkels, ... en zoveel meer interessante weetjes

 

18
jun, 19

30 nieuwe 100% West-Vlaams streekproducten

30 nieuwe 100% West-Vlaams streekproducten

Dertig producten krijgen de erkenning van 100% West-Vlaams streekproduct. Het gamma van 100% West-Vlaams producten breidt hierdoor uit binnen de categorieën vlees, ijs, chocolade, kruiden, sappen, koekjes, gebak en brood, aperitief en uiteraard streekbiertjes. De erkende producten hebben stuk voor stuk een band met de streek en worden geproduceerd in West-Vlaanderen.

BIER

  • Tripel Plukker, Kasteel Beauvoorde en All Inclusive 2018 van Brouwerij De Plukker - Poperinge
    Brouwerij De Plukker is een uniek hopbedrijf in België met een eigen brouwerij. Daar brouwen Joris en Kris uitsluitend bieren met eigen hop. Leuke extra is dat alle bieren er bio-gecertificeerd zijn. Met de All Inclusive 2018 vieren ze het einde van de pluk van acht hopvariëteiten. Een bier met een volle en sterke smaak, beperkt in oplage. 
  • Betsy Brunette van Brouwerij Betsy (bierfirma) - Bredene
    Na de Blonde Betsy brouwt Jürgen nu ook een donker biertje bij The Brew Society. Net als de blonde versie verwijst het bier naar het standbeeld op het strand van Bredene, in de volksmond 'Blote Betsy' genoemd. 
  • Préaris Lakes of Love en Préaris White Coffee van Vliegende Paard Brouwers - Oedelem
    De hoofdprijs wegkapen van de eerste bierwedstrijd waaraan je meedoet, straf. Intussen is Andy zelfstandig brouwer en creëerde hij meer dan zestig creatieve biertjes. Koffiebier, rodebietenbier, kombuchabier, appelciderbier... niets is te gek. Zijn Lakes of Love is de amoureuse samensmelting van lokale appelcider met bier, de naam verwijst naar het Minnewater in Brugge. De White Coffee dankt zijn koffiesmaak aan de Tabula Rasa koffie van MaTuBu (Oostvleteren). 
  • Bulnas Campa Agastache en Bulnas Campa Citroenverbena van Vliegende Paard Brouwers i.s.m. De Kruiderie - Beernem
    De Kruiderie nabij Bulskampveld kweekt en verwerkt allerlei soorten kruiden. Met het idee voor een eigen bio-bier trokken ze naar een kleine regionale brouwer. Samen werkten ze aan het perfecte recept voor een bio-kruidenbier. Een smakelijk bier waarin de nadruk duidelijk op een kruid ligt: citroenverbena of agastache. 

APERITIEF

  • Bulnas Campa Gin van Mean Louie's Gin i.s.m. De Kruiderie - Beernem
    Bulnas Campa, verwijst naar Bulskampveld, de heimat van De Kruiderie. Daar kweken en verwerken mensen die (nog) niet in het reguliere arbeidscircuit terechtkunnen bio-kruiden. De gin is het resultaat van een West-Vlaamse samenwerking tussen De Kruiderie en Mean Louie's Gin, een jong bedrijfje uit Harelbeke.  
  • Jenever, Koffie Jenever, Koffie Marc, Marc, Advocaat van Houblonesse, product van Sowepo - Poperinge
    Houblonesse, de subtiele smaak van hopscheuten verwerkt in edele en eerlijke streekproducten. In alle Houblonesseproducten vind je het authentieke van de Westhoek, handmatig verwerkt door mensen die er de kans krijgen om hun talenten te ontplooien. Je proeft de hopscheuten nu ook in vier hartverwarmende aperitieven.

SAPPEN & SIROPEN

  • Coxhyde Köhr Hanlöhr van Soll Cress - Koksijde
    Onder toezicht van hotel-restaurant Soll Cress perst de Fruytige Gilde der appelpersers van St. Idesbald elke derde dinsdag van november ongeveer 3000 kilo appelen. Dit 100% puur appelsap Köhr Hanlöhr wordt exclusief te koop aangeboden in hotel Soll Cress.
  • Citroenverbenasiroop en Vlierbessensiroop van De Kruiderie - Beernem
    Uitzonderlijk lekker en veelzijdig in gebruik zijn de siropen van De Kruiderie waar al jaren kruiden gekweekt en verwerkt worden. De citroenverbenasiroop is een topper in homemade ice tea, smaakmaker in thee, cake of visgerechten en is essentieel in jouw cocktail of mocktail.    

KRUIDEN

  •  Spaghettikruiden van De Kruiderie - Beernem
    De spaghettimix is zonder twijfel de best verkopende kruidenmix van De Kruiderie. De sociale werkkrachten oogsten handmatig de biologische kruiden, deze worden daarna gedroogd en in de winter handmatig van de tak geritst en vermalen. Het resultaat is een zeer lekkere kruidige mix met veel minder zout dan de gangbare spaghettimix. 

KOEKJES

GEBAK & BROOD

  • Tabaksnaaistertaart en 't Wervikaantje van Brood-Banket Frimout - Wervik
    Ilse en Gabriël laten je elke dag proeven van de streek en haar geschiedenis. De tabaksnaaistertaart is een zevenlagige taart met een embleem dat verwijst naar de tabaksnaaisters die vroeger alom tegenwoordig waren in de regio. In bakkerij Frimout hebben ze respect voor product en tijd en komen alle smaken tot hun recht. Dat geldt zeker ook voor 't Wervikaantje een broodje waarvoor de Kruisekemolen speciaal Wervikse tarwe maalt voor de bakkerij.

CHOCOLADE

  • Tabaksnaaisterpraline van Brood-Banket Frimout - Wervik
    De smaak van de praline ligt in de lijn van de Tabaksnaaistertaart uit Wervik. Met fondant chocolade, witte ganache, melkchocolade ganache, frambozenconfituur en gepofte rijst is de praline net als de taart een smaakontdekking.
  • Silex van Joie de Chocolat i.s.m. Wijndomein Entre-Deux-Monts - Loker
    De melkchocoladepraline, op smaak gebracht met Eau Devin van Wijndomein Entre-Deux-Monts, verwijst naar een gesteente uit de Westhoek. De praline wordt afgewerkt met stukjes gekarameliseerde hazelnoten. 

IJS

VLEES

  • Jachthoorngebraad van Slagerij De Jachthoorn - Ruddervoorde
    Dit huisgebraad is een varkensbuik heerlijk op smaak gebracht door een fijne kruidenmengeling met Mostaard Wostyn. Ovengebakken op lage temperatuur gaart het gebraad traag en krijgt zo een aangename zachte smaak.

 

Ontdek alle 100% West-Vlaams hoeve- en streekproducten »

« Naar overzicht