ONTDEK zes nieuwe streekcreaties bij je slager

Zes recepten voor nieuwe verrassende producten liggen klaar voor productie in de West-Vlaamse slagerijen. Ze zijn het resultaat van een intense samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen, het Provinciaal Verbond der Beenhouwers, 100% West-Vlaams en de drie slagerijscholen Syntra West, het Technisch Atheneum Diksmuide en Ter Groene Poorte. Een gouden combinatie van kwaliteitsvolle ingrediënten en vakmanschap die enkel overheerlijke en innovatieve eindproducten kan opleveren.

Met gepaste trots stelden de leerlingen en leerkrachten die maandenlang hebben gesleuteld aan de recepten hun vernieuwende producten voor aan de West-Vlaamse slagers tijdens de Avond van de Slager, die vond plaats op 24 april in het Huis van de Voeding in Roeselare.

Ontdek de zes innovatieve slagerijproducten binnenkort in de toonbank van een deelnemende ambachtelijke slagerij in je buurt. Te benieuwd? Bij het doorbladeren van onderstaande brochure loopt het water je alvast in de mond. 
 
Proef ze in drie campagnegolven bij een slager in je buurt. Vanaf 15 mei toveren het zomers gehakt (rucola, zongedroogde tomaat, gedroogde spiering, gemalen kaas en uiteraard gehakt) en de tête fraiche (frisse pastasalade met kop) de zon op je bord. Het seameat (vleesbrood met zeewier) en het West-Vlaams lamsvlees met krokante seizoensgroentjes en couscous liggen vanaf 15 juni in de toonbank. Na de zomervakantie, vanaf 3 september verschijnen de laatste twee streekcreaties in de slagerijen: de kaasknots (bicepsspier opgevuld met kaas) en de jerkeys (gemarineerd gedroogd rundslvees).