ECHTE SMAKEN, proef je bij je bakker

Je lokale ambachtelijke bakkerij vormt vanaf 15 mei 2017 een jaar lang de arena voor de bakstrijd. Zes nieuwe producten van drie bakkerijscholen strijden er om de titel van Streekproduct Bakkerij 2018.

DE BAKSTRIJD

Werken met kwaliteitsvolle ingrediënten is cruciaal om een lekker eindproduct aan de klant te presenteren. Daarom kozen MSKA RoeselareSyntra West en Ter Groene Poorte voor lokale producten die met veel liefde en vakmanschap worden gemaakt door 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten. Elke vier maanden betreden twee bakkerijproducten om duimen en vingers bij af te likken de strijdarena, ofte de toonbank van je lokale ambachtelijke bakker. 

3 campagnegolven

De Caramel van Syntra West en de Philu van het MSKA Roeselare beten de spits af in de eerste golf (van 15 mei  tot 31 augustus 2017). Daarna volgden de Krokante Brioche van Ter Groene Poorte en het Manzana-brood van het MSKA Roeselare (van 15 september tot 31 december). Met trots stellen we de laatste twee nieuwe topproducten voor:

Pompomme - Ter Groene Poorte
De Pompomme is een taart met een klassieke boterdeeg gevuld met frangipane en gedecoreerd met harde appels. De frangipane is verrijkt met yoghurt en limoenzeste waardoor de taart minder vet bevat en toch lekker sappig blijft. 

Grand Cru – Syntra West
De smeuïge Cabour kaas en de gerookte ham zijn perfect gecombineerd in het Grand Cru-brood. De kaas- en hamsmaak perfect samenbrengen, doet het licht bittere bier Le Fort Bruin van brouwerij Omer Vander Ghinste. Dit brood smaakt uitzonderlijk lekker zonder beleg.

Proef ze tot 1 mei bij een strijdvaardige bakker in jouw buurt! 

Proef, stem & win

Jij beslist welk product het meest in de smaak valt en wie de bakstrijd wint. Proef, stem en maak kans op 100% West-Vlaamse lekkernijen. Ga voor meer info langs bij een van de deelnemende bakkers.