Inschrijving coachingtraject internationalisering

Is jouw bedrijf klaar om de stap over de grens te zetten?

 

Proficiat, onze mooie provincie West-Vlaanderen is te klein geworden voor jouw product. Logischerwijze wil je nu de straal van je werkterrein vergroten. Alleen bots je daarbij letterlijk en figuurlijk op een lands- of taalgrens. Een individueel coachingtraject internationalisering tilt je over die grens heen. Je krijgt een antwoord op al je vragen:  

  • Welke mogelijkheden hebben Frankrijk en Wallonië voor mijn bedrijf in petto?
  • Hoe start ik met exporteren?
  • Welke hordes (BTW, transport- en douanedocumenten, juridische aspecten…) moet ik overwinnen?
  • Hoe concretiseer ik mijn projecten op korte termijn?
  • Benut ik alle opportuniteiten?

Tijdens het traject krijg je een persoonlijke expert toegewezen. Indien nodig verloopt de inviduele coaching via videocall. Zo kan je onmiddellijk met concreet advies op jouw maat aan de slag. 

Ik ben geïnteresseerd en dien mijn kandidatuur in via onderstaand formulier.
Ik ben geïnteresseerd, maar heb nu geen tijd om het formulier in te vullen > bel Katelijne Vancleemput op 0495 643 944
Ik ben geïnteresseerd, maar zit nog met vragen > contacteer mij

Doelgroep:

West-Vlaamse voedingsbedrijven (zko's, kmo's) met groeipotentieel en ambitie voor internationale uitbreiding van hun bedrijfsactiviteiten in Noord-Frankrijk en Wallonië.

Timing: 

  • Fase 1: verkennend telefoongesprek
  • Fase 2: intakegesprek met 2 experts (1u - Kortrijk of via videocall)
  • Fase 3: individuele coaching (4u - in te plannen met expert)
  • Fase 4: concluderende klankbordsessie (1u - Kortrijk of via videocall)

Kostprijs:

Je geniet gratis van dit coachingtraject t.w.v. €2400 dankzij het Europees project Filière AD-T. Om deze steun te ontvangen, zal je bij selectie een deminimisformulier moeten tekenen.
 Waarom een de-minimisbepaling?
De Europese Commissie wil voorkomen dat financiële steun geven aan ondernemingen als daardoor concurrentievervalsing kan optreden (het volgen van deze exclusieve coachingssessie op uitnodiging zou u een oneerlijk voordeel tov uw concurrenten die niet werden uitgenodigd kunnen opleveren), of de handel tussen lidstaten wordt beïnvloed. In beginsel is “staatssteun” dan ook niet toegestaan. België heeft toestemming nodig van de Europese Unie om steun te verlenen aan ondernemingen. Via de de-minimisbepaling heeft de EU een uitzondering gemaakt op deze regeling. Lidstaten mogen tot een maximum bedrag (het steunplafond) subsidie verstrekken aan eenzelfde onderneming zonder dat hier goedkeuring voor nodig is. Dit maximumbedrag wordt berekend over een termijn van drie jaren. Het ontbreken van een verklaring kan leiden tot het achteraf terugbetalen van teveel ontvangen subsidie.

Door in te schrijven gaat u akkoord dat uw gegevens worden bewaard en gebruikt door de POM West-Vlaanderen en de projectpartners om de inschrijving op een goede manier te verwerken. Door deel te nemen aan de activiteit verklaart u uw akkoord dat er beeldmateriaal van u kan genomen en verspreid worden voor publicitaire doeleinden door de POM West-Vlaanderen en Filière AD-T. U kan op elk moment contact opnemen met info@pomwvl.be om beeldmateriaal te laten verwijderen.