Trots op onze West-Vlaamse chocolade-ateliers

West-Vlaanderen is het Mekka van de (kleinschalige) chocoladecreatie en -consumptie. Tot die conclusie kwam het tijdschrift West-Vlaanderen Werkt dat het DNA onderzocht van de West-Vlaamse chocolatiers (*). Die ambachtslui maken met veel liefde de lekkerste holle figuren en pralines en daar zijn we trots op met 100% West-Vlaams. 

Elke feestperiode werken de chocolatiers zich in het zweet om een uitgebreid aanbod te voorzien en de paashaas, Sinterklaas en de Kerstman te overtuigen met hun wonderlijke figuren. Creativiteit kent geen grenzen en de kindervrienden toveren steevast een glimlach op het gezicht van de zoete snoepers. 

100% West-Vlaamse chocolade is niet alleen uniek qua vorm, maar ook qua smaak. Proef eens een fondant ganache eitje met gekonfijte appelsienstukjes of suikervrije chocolade. De ambachtelijke finesse weet altijd de smaakpapillen te prikkelen. 

Met erkende streekcreaties zoals de Barbelien, de chocolade druiventros, de Chocolate Poppies, de Duindoornbespraline, Heuvellandse bergstenen, Vlaamse Begijntjes... verras je daarenboven het hele jaar door. 

Ontdek alle chocoladen 100% West-Vlaams streekproducten.

 

 (*) Bron: Made in West-Vlaanderen en West-Vlaanderen Werkt