Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West vlaanderen. We bundelen voor u alle leuke nieuwtjes en geven je inspiratie voor een dagje uit in West Vlaanderen naar een boerderij of een boerenmarkt. Tips voor originele cadeaus en producten die je kan kopen in diverse hoevewinkels en buurtwinkels, ... en zoveel meer interessante weetjes

 

11
mei, 18

Zomerse aardbeipraline

Zomerse aardbeipraline

INGREDIËNTEN (voor 8 pralines)

  • 200 g halfzachte geitenkaas in buche
  • Zeezout en zwarte peper
  • 5-tal blaadjes verse salie
  • 5-tal takjes verse rozemarijn
  • 10-tal blaadjes verse basilicum
  • 2 handjes ongezouten pistachenoten
  • 8 kleine aardbeien

BEREIDING

Plet de geitenkaas met een vork en kruid met een snuifje zout en peper. Hak de verse salie en rozemarijn fijn en meng door de geitenkaas. Zet even opzij.

Hak de pistachenoten en de basilicum fijn en meng deze twee met elkaar.

Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Droog ze zeker ook goed af.

Neem een bolletje geitenkaas in je hand, ongeveer de grote van een aardbei. Plet de geitenkaas tot je een minipannenkoek bekomt. Leg hierop de aardbei en vouw er de geitenkaas rond. Masseer zachtjes en rol in je hand tot de aardbei mooi bedekt is met de geitenkaas. 

Rol het bolletje door het pistachenoten-basilicummengsel.

Laat de pralines nog even opstijven in de koelkast. 

Perfect bij een zomerse apero!

 Een recept van goestjes.be uit een workshop Eetbaar Landschap.

Op zoek naar verse aardbeien?

« Naar overzicht