Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West vlaanderen. We bundelen voor u alle leuke nieuwtjes en geven je inspiratie voor een dagje uit in West Vlaanderen naar een boerderij of een boerenmarkt. Tips voor originele cadeaus en producten die je kan kopen in diverse hoevewinkels en buurtwinkels, ... en zoveel meer interessante weetjes

 

24
apr, 18

West-Vlaamse (leerling-)slagers lanceren innovatieve slagerijproducten

West-Vlaamse (leerling-)slagers lanceren innovatieve slagerijproducten

Tijdens de Avond van de West-Vlaamse Slager stelden drie slagerijscholen zes innovatieve slagerijproducten voor aan de West-Vlaamse slagers. Binnen een paar weken liggen de eerste lekkernijen ontwikkeld door Syntra West, TA Diksmuide en Ter Groene Poorte in de toonbank van de deelnemende ambachtelijke slagerijen. Ze zijn het resultaat van een intense samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen, het Provinciaal Verbond der Beenhouwers en 100% West-Vlaams.

Zes nieuwe slagerijproducten

Het TA Diksmuide stelt met de kaasknots een bicepsspier voor, opgevuld met kaas. Met het zomers gehakt tovert de Westhoekse school met rucola, zongedroogde tomaat, gedroogde spiering, gemalen kaas en uiteraard gehakt, de zon op je bord. Ter Groene Poorte experimenteert in het seameat, een vleesbrood met zeewier, met een natuurlijke hulpstofvervanger. Met West-Vlaams lamsvlees met krokante seizoengroentjes en couscous, combineerde Ter Groene Poorte het lekkerste van bij ons met zuiderse invloeden. Syntra West stak de oceaan over voor inspiratie en presenteerde jerkeys, gemarineerd gedroogd rundsvlees. Met het tweede product ging de slagerijschool terug naar de basis: tête fraiche, een zomers fris slaatje met kop.

Proef ze bij je slager

De nieuwe slagerijproducten zullen telkens per twee aan jou worden voorgesteld. Vanaf 15 mei zijn het zomers gehakt en de tête fraiche te koop in de deelnemende slagerijen. Het seameat en het West-Vlaams lamsvlees volgen vanaf 15 juni. Na de zomervakantie, vanaf 3 september verschijnen de laatste twee creaties in de slagerijen: de kaasknots en de jerkeys. Al benieuwd? Bij het doorbladeren van de brochure loopt het water je alvast in de mond.

 

De Avond van de West-Vlaamse slager is een tweejaarlijks initiatief en werd in 2018 voor de derde keer georganiseerd.
Meer info over dit initiatief en de deelnemende slagers 

« Naar overzicht