Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West vlaanderen. We bundelen voor u alle leuke nieuwtjes en geven je inspiratie voor een dagje uit in West Vlaanderen naar een boerderij of een boerenmarkt. Tips voor originele cadeaus en producten die je kan kopen in diverse hoevewinkels en buurtwinkels, ... en zoveel meer interessante weetjes

 

20
dec, 17

Tien nieuwe streekproducten

Lokaal feestmaal met West-Vlaamse wijn, bier en gebak

Tien nieuwe streekproducten

Net voor het eind van 2017 erkent 100% West-Vlaams op de valreep tien nieuwe streekproducten. Uw heerlijk lokaal kerstdiner mag worden aangevuld met West-Vlaamse wijn, of waarom eens geen biertje bij de maaltijd. Een zoet dessert met koffie mag uiteraard niet ontbreken.

Aperitief

 • Vintje van vzw Vintage Heuvelland
  Een fijne aperitief met toetsen van vanille en exotisch fruit, bovenal het resultaat van de samenwerking van alle wijnbouwers uit de vzw Vintage Heuvelland en een mooie verwerking van restromen.
 • Alle 100% West-Vlaams aperitieven

Wijn

Bier

 • Damme Blond van De Damse brouwers
  Pittig bier, parelend met stevige schuimkraag. Fris, vol in de mond en licht bittere afdronk. Een doordrinkbier met een stoer karakter. Wie liever een Amber biertje drinkt kan gaan voor de Damme d'Or.
 • Real Love van Brouwerij B
  Fruitige en kruidige toetsen in neus en smaak met een pittige bitterheid die ook terug komt in de afdronk. Past perfect bij kruidige vis- en vleesgerechten. Kan ook gedronken worden als aperitief. Een echte aanrader bij Wulloks. De Dark Love is de tegenhanger voor de bruinbierliefhebbers. 
 • Alle 100% West-Vlaams bieren

Dessert & koffie

 Digestief  

 • Eau Devin van Wijndomein Entre-Deux-Monts
  Deze versterkte wijn met een sterke naam kan waarzeggerstalenten naar boven brengen. Dit 'babbelwater' kan ook als aperitief gedronken worden met een tonic.
 

Smakelijke feestdagen!

« Naar overzicht