Blijf op de hoogte van nieuws

100% West-Vlaams houdt je hier op de hoogte van het laatste nieuws over regionale hoeveproducten en streekproducten uit West vlaanderen. We bundelen voor u alle leuke nieuwtjes en geven je inspiratie voor een dagje uit in West Vlaanderen naar een boerderij of een boerenmarkt. Tips voor originele cadeaus en producten die je kan kopen in diverse hoevewinkels en buurtwinkels, ... en zoveel meer interessante weetjes

 

12
dec, 17

Hapje voor eindejaar

Boerenpaté met tomatenchutney

Hapje voor eindejaar

INGREDIËNTEN

  • Hoevebrood
  • 600 g tomaten
  • 250 ml azijn
  • 200 g lekkere paté
  • 100 à 125 g suiker
  • 60 g rozijnen
  • 1 kleine ui
  • 10 g geraspte verse gember 
  • Scheutje water
  • Peper en zout 
  • Snuifje kaneelpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl kurkuma

BEREIDING

Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken.

Snij de ui en de gember fijn.

Verwarm de suiker met een klein scheutje water. Wanneer de suiker met het water gesmolten is, laat je deze karamelliseren. Opgelet, roer niet in de kom, enkel even draaien.

Wanneer de suiker bruin is, blus je met de azijn. Voeg de ui en de gember toe en laat enkele mi- nuten stoven. Voeg daarna de tomaten en kruiden toe en verhoog het vuur zodat het mengsel begint te koken.

Schakel het vuur wat lager en laat onder gesloten deksel op laag vuur één uur sudderen. Roer nu en dan.

Voeg de rozijnen toe en laat zonder deksel een half uur sudderen tot de chutney wat ingekookt is. Breng indien nodig verder op smaak met azijn, peper of zout.

Laat de chutney afkoelen. (De overschot kan je in een bokaaltje een paar weken bewaren in de frigo)

Smeer wat lekkere paté op een sneetje ambachtelijk hoevebrood en werk af met de chutney.

Smakelijk!

« Naar overzicht