ECHTE SMAKEN, proef je bij je bakker

Je lokale ambachtelijke bakkerij vormt vanaf 15 mei 2017 een jaar lang de arena voor de bakstrijd. Zes nieuwe producten van drie bakkerijscholen strijden er om de titel van Streekproduct Bakkerij 2018.

DE BAKSTRIJD

Werken met kwaliteitsvolle ingrediënten is cruciaal om een lekker eindproduct aan de klant te presenteren. Daarom kozen MSKA RoeselareSyntra West en Ter Groene Poorte voor lokale producten die met veel liefde en vakmanschap worden gemaakt door 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten. Elke vier maanden betreden twee bakkerijproducten om duimen en vingers bij af te likken de strijdarena, ofte de toonbank van je lokale ambachtelijke bakker. 

Campagne 1

De eerste campagne start op 15 mei en loopt tot 31 augustus 2017. De Caramel van Syntra West en de Philu van het MSKA Roeselare bijten de spits af.

  • Caramel – Syntra West
    De Caramel is een klassieke lentebrioche met een eigentijdse fruittwist. De Court pendu-appel van Hof ’t Klokhuis heeft een uitgesproken hazelnootsmaak en matcht perfect met de gekarameliseerde honing. De frambozenconfituur van De Freezebeeze geeft de Caramel een frisse lichtzure toets.  

  • fraMbooSKAastaart Philu – MSKA Roeselare
    De basis van de fraMbooSkAastaart Philu is een Bretoens zanddeeg van Beauvoordse Walhoeve hoeveboter met kokosmiserable. Daarboven ligt diepgevroren rode vruchtengelei en volle platte kaascrème. De taart is afgewerkt met afgebrande marsepein, Italiaans schuim, een gelei van biologische rodevruchtenmix van Frambiosa y Besos en vers fruit.