ECHTE SMAKEN, proef je bij je bakker

Je lokale ambachtelijke bakkerij vormt vanaf 15 mei 2017 een jaar lang de arena voor de bakstrijd. Zes nieuwe producten van drie bakkerijscholen strijden er om de titel van Streekproduct Bakkerij 2018.

DE BAKSTRIJD

Werken met kwaliteitsvolle ingrediënten is cruciaal om een lekker eindproduct aan de klant te presenteren. Daarom kozen MSKA RoeselareSyntra West en Ter Groene Poorte voor lokale producten die met veel liefde en vakmanschap worden gemaakt door 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten. Elke vier maanden betreden twee bakkerijproducten om duimen en vingers bij af te likken de strijdarena, ofte de toonbank van je lokale ambachtelijke bakker. 

3 Campagnegolven

De Caramel van Syntra West en de Philu van het MSKA Roeselare beten de spits af in de eerste golf (van 15 mei  tot 31 augustus 2017). De tweede golf loopt van 15 september tot 31 december. Wij stellen met trots twee nieuwe topproducten voor.

Krokante Brioche - Ter Groene Poorte
In deze krokante brioche komen twee structuren samen: een zachte structuur luxedeeg en een krokant laagje van gerezen bladerdeeg. De brioche is verrijkt met heerlijke hoeveboter en het licht, fris zurig biertje Cuvée Soeur'Ise. Het kriekenbier geeft de brioche een mooie kruimkleur.

Manzana – MSKA Roeselare
De manzana is een zuurdesembrood met een vol aroma en een krokante broodkorst. De in koekkruiden en gin gemarineerde Elstar-appels geven een lichtzure toets aan het brood. De J'Hin16 sluit daar met zijn duidelijke appeltoets perfect bij aan. Een speciaal appeldecor typeert het uitzicht van dit brood. Verrassend lekker met perenstroop of geroosterd op de barbecue.